fb
@-книгиБуккросинг

Къщички за книги бяха поставени в Хисаря

1 мин.
little-free-libraries-hisarya

kushtichka-za-knigi-hisaryaХисаря се присъедини към инициативата „Little Free Libraries“ („Малки безплатни библиотеки“) и вече има две къщички за книги- в центъра на града, до фонтана „Голата жена“ и в парк Момина баня, до новата Колонада. Къщичките са поставени от фондация „Малкият принц на Хисаря“с подкрепата на кмета на община Хисаря.

Идеята се разпространява доста бързо в България и ние решихме, че именно най-зеленият град на България трябва да има своите денонощни, безплатни и „работещи“ без почивен ден малки библиотеки на открито.

Надяваме се, че четейки под звуците на пойните птички в парка, любителите на хубавите книги ще намерят още един повод да се радват, че са в Хисаря. – споделят от фондация „Малкият принц на Хисаря“.

Къщички за книги има в градовете Пловдив, Сливен, Самоков, Варна, Благоевград, в курорта Пампорово, Димитровград, Банкя, Харманли.

Не забравяйте, че някоя от тези къщички може да стане временен дом на вашата пътуваща книга по време на кампанията “ Пусни книга на свобода за Деня на книгата 23 април“!