fb
@-книгиБуккросингНовини

Нови къщички за книги в Асеновград и Бургас

1 мин.
asenovgrad-kushtichki-za-knigi
asenovgrad-kushtichki-za-knigi

Откриването на къщичката за книги в Асеновград

Кметът на община Асеновград Емил Караиванов откри къщичка за книги в парка на Асеновград до Старата община и Историческия музей, съобщава новинарският сайт topnovini.bg. Това е първата от четирите къщички, които ще бъдат построени и поставени в паркове в различни части на града. Инициативата е на кмета и се осъществява със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Емил Караиванов споделя, че е научил за идеята от социалните мрежи и с голямо удоволствие е решил да я реализира, тъй като насърчаването на младите хора да четат повече книги е един от приоритетите му, цитира Dariknews.bg.

Останалите три къщички ще бъдат разположени до паметника на Цар Иван Асен II, в парка на кв. „Запад“ и парка на кв. „Зъбчето“.

Екипът на „Аз чета“ забеляза къщичка за книги и в Бургас. Тя се намира до Фонтана в началото на Морската градина и е дело на „Ротари клуб Бургас-Пиргос“.

Прочетете също и за къщичките за книги в Сандански, Хисаря, Благоевград, Харманли, Димитровград, Пампорово, Варна, Банкя, както и за свободните библиотеки във Велико Търново, курорта Албена и софийския квартал „Дианабад„.  

burgas-kushtichka-za-knigi

Къщичката за книги в Морската градина в Бургас

burgas-kushtichka-za-knigi

Къщичката за книги в Морската градина в Бургас