fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Софтпрес (111)

5 мин.

Декември е месецът, в който се сбъдват мечти. На щанда на „Софтпрес“ мечтите са направени от хартия и мастило, а сбъдването им е приоритет номер едно за екипа на издателството, посветило се на книгите за цялото семейство.

приказки на пушкинНай-хубавата изненада, която от „Софтпрес“ са подготвили на читателите си е луксозното издание вечните приказки на Александър Сергеевич Пушкин. Новият римуван превод на знаменития Любомир Николов и вълшебните илюстрации на Ралица Мануилова са облечени в пищни твърди корици, които ще очароват и пленят и децата, и възрастните. Това е издание, което остава в семейната библиотека за поколенията.

51 приказни планински кътчета от България - Радослав Донев51 приказни планински кътчета от България“ е уникално по своята концепция и замисъл издание, което съчетава функционалността на пътеводител (или както шеговито го нарича авторът Радослав Донев „планиноводител“)  с богат илюстративен материал, характерен за луксозните фотографски албуми. Книгата се предлага на три езика – български, руски (превод Христина Йотова) и английски (превод Ивелина Казакова), което ще позволи на любителите на планината да споделят изживяването с приятелите си от цял свят. Изданието е прекрасен подарък за изкушените от планинските предизвикателства, за любителите на природните ни забележителности и за ценителите на добре уловения миг.

обещавам ти провалОбещавам ти провал“ е португалско литературно чудо, което чудесно ще допълни атмосферата на Софийския литературен фестивал, чиято тема е именно иберийската литература. Младият писател Педру Шагаш Фрейташ е автор на няколко бестселъра, но последният му роман, издаден на български от „Софтпрес“, е книгата, която го изстрелва на небосклона на съвременната португалска литература. За година тя достига баснословните 200 хиляди продадени екземпляра (плюс още 150 хиляди в Италия). Тази книга е категорична и жизнеутвърждаваща, много различна от всичко, което сте чели за любовта. Стилът на Фрейташ прави впечатление – един безспирен поток на мисълта и емоцията, които увлича читателя и не го оставя да си поеме дъх. Изпълнен с бунт към формата и пунктуацията, гласът на разказвача внезапно се разтапя от нежност, когато стане дума за любимата. Да, тя е съвършена, но именно търсенето на съвършенството е това, което ни проваля в любовта.

Пълната Taynata gradina - Johanna Badsfordколекция издания на Джохана Басфорд ще намерите именно на щанд 111. Още топли от печатницата там ви очакват и двете книги с картички по „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“. Всяка от тях съдържа 20 специално подбрани дизайна от съответната книга, отпечатани във формат на пощенска картичка. Ще имате възможност да поздравите близките си с напълно уникална, оцветена и дорисувана от вас самите картичка за празниците. Обърнете внимание на дизайна на щанда, който е брандиран с мотиви от картините на самата Басфорд.

Kniga na tainite - Erika SuailarНе пропускайте „Книга на тайните“. Зад красивата корица, която носи обещание за вълнуващи мистерии и книжни загадки, се крие удивителна семейна сага за силата на книгите, семейството и магията. Тя започва с увредена от водата стара книга, озовала се внезапно на прага на младият библиотекар Саймън Уотсън. Саймън Уотсън в чезнеща градска библиотека и живее в порутена къща, надвиснала от скалистия бряг над морските вълни. Книгата се оказва дневник на пътуващ цирк от XVIII век и разказва история, в която младият мъж разпознава имената на жени от семейството си – гадателки и циркови русалки, загинали млади от удавяне… Саймън ще трябва да разгадае и спре тегнещото над семейството му проклятие, преди то да вземе следващата си жертва.

Na zhivot i smurt - Maikal RoubotamЛюбителите на криминалните трилъри ще харесат „На живот и смърт“ от Майкъл Роуботъм  – „стържещ нервите трилър с душа и сърце – нещо, което така често липсва на недотам добрите криминални и съспенс романи“, както казва самият Стивън Кинг, който загуби наградата „Златен кинжал“ именно от австралийския си колега.

Почитателите на горещата романтика също не бива да пропускат разходката до щанд 111. Макар следващата книга на любимата им Силвия Дей да се очаква чак през 2016, от „Софтпрес“ имат специално предложение – романът „Обещание“ от Карина Хали. Линдън и Стефани са млади, красиви и винаги готови за приключения. Щяха да са идеалната двойка, ако не бяха най-добри приятели. Но във вечер, гарнирана с повечко алкохол и поредната разочароваща първа среща, всичко е възможно. И ей така – уж на шега – двамата си обещават, че ако при навършването на трийсетата си година никой от тях няма сериозна връзка, ще сключат брак помежду си… Както може да се очаква, подобно обещание поражда много интересни ситуации.

Това е само малка част от заглавията, които ще откриете на щанда на „Софтпрес“. Екипът на издателството е на ваше разположение всеки ден от 10:00 до 20:00, за да ви разкаже за книгите, по които работи, да ви даде компетентна и усмихната препоръка. Бъдете сигурни, че на щанд 111 ще намерите най-добрия подарък – книги за цялото семейство.

[ + ]