fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Ера“ (Б15)

4 мин.

„Ера“ определено знае как да изкуши и най-взискателния читател, задоволявайки всеки литературен вкус и културна потребност, а щандът на издателството на Пролетния базар на книгата в парка пред НДК е поредно доказателство за това.

От 29 май до 3 юни „Ера“ ще ви посрещне в шатра Б15 в компанията на неустоими заглавия, сред които най-новите книги в каталога на издателството, интригуващи заглавия от всички жанрове, любими творби от световната класика и още много предложения на промоционални цени.

Точно навреме за Пролетния базар своята премиера прави дългоочакваната книга „Фашизъм: Предупреждение“ на Мадлин Олбрайт. Изключително актуален преглед на фашизма в двадесети век и отражението му върху съвременния свят. Написана с мъдрост и тревога от човек, който не само е изучавал историята, но е участвал в създаването й, тя ни призовава да научим уроците си и да осмислим поуките, за да не повторим трагичните грешки от миналото. Книгата съдържа и фактологични портрети на съвременни лидери като Тръмп, Путин, Ким Чен Ун, Ердоган.

Сред акцентите тази година е и романът „Отворени рани“ на Джилиан Флин. След „Мрак“ и „Не казвай сбогом“ хитовата американска писателка отново ни въвлича в един приковаващ вниманието разказ с неочакван край, в който младата журналистка Камий Прийкър трябва да сглоби пъзела от собственото си минало, за да разгадае мистерията около убийствата на две момичета в родния й град. Сюжетът на „Отворени рани“ вдъхнови HBO да заснеме ТВ сериал, в който главната роля е поверена на холивудската звезда Ейми Адамс.

„Трима в любовта“ на Арчибалд Кронин – един от големите шедьоври на шотландския писател и драматург – е творба, която домашната ви библиотека неизменно трябва да включва, а споделените часове с нея ще ви доставят истинско удоволствие.

Сред най-вълнуващите нови заглавия на „Ера“ е „Лятото на невъзможните неща“ на Роуан Колман. Книгата на британската авторка няма да остави никого безразличен – необикновена, емоционална и изключително завладяваща, историята ни показва неведомите пътища на съдбата, за които дори науката няма обяснение, предизвиквайки ни да се замислим какво бихме променили в живота си, ако можехме да пътуваме из времето и пространството, и готови ли сме да приемем последствията от промяната в собствения си избор.

А когато стане дума за личността и дълбочината на човешката психика няма как да бъде пропуснато името на Зигмунд Фройд. Ето защо, когато посетите щанда на издателство „Ера“, непременно обърнете внимание на „Страстите на разума“ от Ървинг Стоун. Биографичният роман разкрива с изключителна прецизност противоречивата душевност на бащата на психоанализата, следвайки житейския му път стъпка по стъпка.

Почитателите на криминалния жанр ще бъдат напълно удовлетворени от едно майсторски поднесено и наистина зловещо произведение на изкуството – „Галерия на мъртвите“ от Крис Картър, който познаваме от бестселъри като „Екзекуторът“, „Хамелеонът се завръща“, „Хищникът“ и много други, а на феновете на ненадминатия шведски стил издателство „Ера“ предлага поредната си голяма звезда от серията „Северно сияние“ – „3 минути“ на Руслунд & Хелстрьом.

Младежката аудитория също ще намери своя фаворит сред голямото разнообразие от заглавия – „14-14“ на Силен Едгар & Пол Беорн. Книгата се превърна в абсолютна сензация както у нас, така и в Европа и това не е никак случайно. Увлекателният разказ за две момчета от различни епохи и приятелството, което създават благодарение на една необикновена пощенска кутия, ще привлече тийнейджърите, но и техните родители.

На щанда на издателство „Ера“ не липсват и изкушения, подбрани специално за дамите. Сред тях са „Бургундските дневници“ на Ан Ма, която ни пренася сред лозовите насаждения и приказната природа на Франция, разгръщайки темите за ценностите, любовта и семейството, и „Разбита съм, това е моят дневник“ на Шанън Кълън – алтернативна книга за изтощени родители, изпълнена със списъци, хитри и мъдри цитати, закачки и изобретателни начини да поддържате мозъка си в кондиция сред хаоса от пюрета, пелени и планини от мокри кърпи.

И като споменахме Франция, няма как да пропуснем романа „Съжалявам, чакат ме“ на Анес Мартен-Люган. Най-продаваната френска авторка в България, която спечели завинаги сърцата на читателите още с първия си роман „Щастливите хора четат и пият кафе“, след който всяка нейна книга става абсолютен бестселър, ни отвежда на ново пътешествие. Деликатно, със свежо чувство за хумор и неподражаем  стил, Анес Мартен-Люган разнищва пороците на съвременния забързан живот и нуждата да се докажеш на всяка цена.

Подробна информация за всички заглавия на „Ера“ можете да намерите в официалния сайт на издателство, както и във Facebook.