fb
БългарияНовини

Дж. К. Роулинг работи по нова детска книга

1 мин.
dzhoan rouling

В интервю за Radio 2 на BBC Дж. К. Роулинг разкри, че е готова с една част от новата си детска книга, която е първа след края на поредицата за Хари Потър, съобщава сайтът „Детски книги”, като цитира Huffpost Entertainment.

„Написах част от детска книга, която наистина обичам и имам намерение да я довърша. Така че ще има още една детска книга.”, казва писателката, като не уточнява дали предстоящата книга е свързана с момчето магьосник.

Това изглежда малко вероятно предвид изказването й, че не желае да превръща в роман написаната от нея пиеса за Хари, Рон и Хърмаяни в годините след края на „Хари Потър и даровете на смъртта”, която ще бъде поставена в Лондон през лятото на 2016-та.

В интервюто Роулинг споделя още, че в бъдеще планира да пише не под псевдоним, както вече е правила, а под своето име и то „романи в множествено число.”

„Понякога се страхувам, че ще напусна тази земя, преди да съм написала всичко, което искам и имам в главата си. Това е моята криза на средната възраст.“, споделя още Роулинг.

През 2012 г. Джоан Роулинг издаде първата си книга за възрастни – „Вакантен пост“, а през следващите две години бяха публикувани два нейни криминални романа („Зовът на кукувицата“ и „Копринената буба“), подписани с псевдонима Робърт Галбрейт.