fb
Книги и киноСпециални

Екипът на “Здрач” се събира за екранизацията на “Писма до мъртвите с любов”

1 мин.
Pisma do martvite s lyubov Ava Dileira
Katrin Harduik

Катрин Хардуик

Продуцентската компания Temple Hill започна преговори с режисьора на „Здрач“ Катрин Хардуик за филмовата адаптация на романа „Писма до мъртвите с любов“, съобщава HollywoodReporter.

Хардуик режисира първата част от поредицата по книгите на Стефани Майер през 2008. Очакванията са настоящият проект да събере повторно екипа на „Здрач“, тъй като продуцентите на вампирския франчайз Марти Боуен и Уик Годфри ще работят и по „Писма до мъртвите с любов“.

Последните проекти на двамата включват поредицата „Лабиринтът“, както и адаптации на романите на Джон Грийн „Вината в нашите звезди“ и „Хартиени градове“, чиято световна премиера ще бъде на 24 юли и вече се очаква с нетърпение от феновете.

Адаптацията на сценария ще бъде дело на авторката на романа Ава Дилийра.

„Писма до мъртвите с любов“, издаден наскоро и на български от Pisma do martvite s lyubov Ava Dileiraиздателство „Софтпрес“, е дебютният роман на американката Ава Дилийра. Историята започва с едно домашно по литература, за което учениците трябва да напишат писмо до починал президент, велик учен или философ. Главната героиня Лоръл обаче избира да пише на Кърт Кобейн, защото той е бил идол за сестра й Мей и също като него тя е починала твърде млада. Скоро Лоръл споделя в писма до мъртви музиканти, актьори и поети за новото училище, за новите приятелства, за разбитото си семейство, за първото си истинско влюбване и – най-важното – за болката от загубата на Мей. Както и за тяхната тайна.

 

[ + ]