fb
СпециалниЧети повече

Ема Уотсън крие 100 бройки от „Приказка за прислужницата“ в Париж

1 мин.

Ема Уотсън скри 100 копия на The Handmaid’s Tale (“Приказка за прислужницата”) в Париж като част от ролята ѝ на „книжна фея“, съобщава The Bookseller. Актрисата, изиграла Хърмаяни Грейнджър в екранизациите на книгите за Хари Потър, избра антиупотията на Маргарет Атууд, след като през март разпространи 1000 книги около исторически феминистки обекти в Ню Йорк за Деня на жената. Заглавието на книгата на френски е La Servante Écarlate и е издавана от Pavillons Poche.

Уотсън сподели новината в Twitter и за първия половин час туитът й получи над 8 000 харесвания.

https://twitter.com/EmmaWatson/status/877517498836541442

Кордилия Оксли започва проекта „Книжни феи“ (The Book Fairies) през март. В него участват вече над 5 000 души, които разпространяват книги в над 100 държави.

“Развълнувани сме да приветсваме Ема отново като книжна фея, този път в Париж. Забавляваме докато откриваме места, където да скрием „Приказка за прислужницата“, и очакваме с нетърпение мнението на хората, които са я открили“, споделя Оксли.

Миналата седмица стана ясно, че заглавието е скочило в седмичната класация на електронни книги след телевизионната адаптация на Hulu, в която участват Елизабет Мос и Джоузеф Файнс.

Ето и някои от местата, на които книгите вече бяха открити:

https://twitter.com/the_bookfairies/status/877611606066069506

Книгата ще излезе и на български до края на годината от издателство Orange Books.