fb
Ревюта

Силвия Дей поднася „Еуфория” от емоции

2 мин.
euforija-afterburn-aftershock-2

euforija-afterburn-aftershock-2„Еуфория“ (изд. „Софтпрес“) от Силвия Дей започва точно там, където свършва „Екстаз“. Джия е решена да бъде с Джакс, но при нейните условия. Тя е напът да загуби сделката, по която е работила и за която се е борила през цялото време, но избира да последва сърцето си.

Джакс иска да е с нея, само че поради някаква причина се плаши да се отдаде напълно на чувствата си. Въпреки цялата бъркотия и неяснота двамата любовници си дават втори шанс и заживяват заедно. Джакс разкрива мотивите за отдръпването си преди две години, какво го кара да се страхува да бъде с Джия, а изплуват и отдавна заровени семейни тайни.

За мое съжаление, действието е фокусирано предимно върху отношенията на двамата любовници и не виждаме повече от ресторантьорския бизнес. За почитателите на еротичните сцени обаче „Еуфория“ няма да е разочарование. Силвия Дей е описала детайлно пикантните преживявания между главната двойка.

„Еуфория“ е кратка, чете се за около час и не задълбочава нито в странични сюжетни линии, нито върху други второстепенни персонажи. Оставаме си с отблясъците на живота във висшите кръгове, бизнеса и т.н. Историята има по-голям потенциaл, който поради наложения обем не е развит. Намерих причината Джакс да изостави Джия в миналото за неубедителна, смятам, че Силвия Дей можеше да даде малко по-добро обяснение за постъпката му. Все пак приемам дуологията като послание за втория шанс и за това как да избегнем повтарянето на старите грешки.

Ако търсите неангажиращи любовни четива с еротичен полъх, то „Екстаз“ и „Еуфория“ са подходящ избор. Втората книга дори има бонус в края – тест, който показва какви мъже привличаш. Съвсем в стила на списание Cosmopolitan.

Не пропускайте ревюто на Преслава за „Екстаз“, както и отзивите ни за „Обсебена от теб“, „Гордост и наслаждение“ и „Седем години копнеж“. Още едно мнение за „Еуфория“ ще намерите в „Hrisilandia“.