fb
Книги и киноСпециални

Главната героиня на „Непорочната Джейн“ оживява в реалността чрез книга

2 мин.

Ако все още не сте гледали (и съответно влюбили в) сериала „Непорочната Джейн“, то бихте могли да преразгледате решението си, съветва Саманта Нараньо, редактор в Bookstr. Тя е от онези фенове, които обичат да гледат по няколко епизода наведнъж, но според нея „Непорочната Джейн“ е толкова добър, че си заслужава да тръпне в очакване цяла седмица за поредна доза удоволствие през платформата Netlfix.

Между другото, ако решите да гледате сериала, имайте предвид, че по-долу ще попаднете на някой и друг спойлер.

Благодарение на „Непорочната Джейн“ попадаме на интересния замисъл книга да бъде публикувана от името на герой от сериал. Да, правилно разбрахте! Джейн е протагонистката с пословична обич към писането (в допълнение с драма и романтика). В различните сезони виждаме развитието на образа й в училище, чрез преподаване и работа в издателска къща, и кулминацията – сбъдването на мечтата й да стане писателка. Любимата авторка на Джейн – Исабел Алиенде – дори се появява в един от епизодите.

В сериала Джейн написва книгата Snow Falling и тук идва най-хубавото – издателството Simon and Schuster публикува реално, физическо копие на романа! Всъщност той е написан от авторката на бестселъри Каридад Пинейро, но на корицата стои името Джейн Глориана Вилянуева. Писателският проект дава уникалната възможност на почитателите на сериала да почувстват любимата си героиня максимално близка. Романът следва сюжета от сериала и се развива в ХХ век.

Ето че разчупването на стереотипа (филм или сериал, базиран на книга) може да се превърне в успешен продукт, който да бъде оценен от читателите и зрителите.

Ако искате да разгледате ощи книги, вдъхновени от сериали, прочетете статията ни тук.

Изображение на публикацията: Netflix