fb
НовиниПо света

Книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми се превърна в бестселър веднага след излизането си

1 мин.

Дебютната книга на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, озаглавена A Higher Loyalty, е продадена в над 600 хиляди копия от излизането й по книжарниците миналата седмица, съобщават Боб Милър и Ейми Айнхорн от Flatiron Books. По техни данни заглавието е бестселър номер едно във всички формати, а издателството на Коми е подготвило тираж от над милион екземпляра, научаваме от Publishers Weekly.

Издателите споделят:

A Higher Loyalty изследва как изглежда доброто, етично лидерство и как то поражда устойчиви решения.

Те допълват, че това е второто свързано с Тръмп заглавие, публикувано от групата Macmillan с цел да генерира огромни продажби. Книгата на Майкъл Улф „Огън и ярост“ (изд. „Colibri“), издадена от Henry Holt, излезе през януари и се задържа начело на класациите с над милион продадени хартиени копия по данни на NPD BookScan. С друи думи, в момента политическите книги доминират книжния пазар.

Според BooksScan от A Higher Loyalty са продадени близо 360 хиляди екземпляра само през първата седмица от публикуването й. За сравнение, „Огън и ярост“ продаде 191 хиляди копия за същия период и още 324 хиляди през втората седмица.

Агентите на Коми – Мат Лейтимър и Кейт Ърбан от Javelin, са наричани „новите звезди в средите“. През последните години те се занимават предимно с политически мемоари.

Снимка: Publishers Weekly