fb
Ревюта

Когато изтича надеждата, остава само „Молитва към морето“

1 мин.

Картинната книга „Молитва към морето“ (изд. „Обсидиан“), написана от Халед Хосейни, е обръщение към човечеството, способно да тласне в безразсъдството си хиляди невинни по пътя към смъртта, в търсене на дом. Изумителните акварелни картини на британския художник Дан Уилямс допълват, подсилват, омекотяват думите на световноизвестния писател, превръщат четенето в дълго пътуване между преди и сега, между рая и ада, между щастието и страха.

Никой не знае какво ще е бъдещето му. Затова е хубаво да помним уроците на миналото и да хвърляме взор отвъд пределите на собствения си балон. Така (може би) ще научим децата ни какво е човечност. Може би ще избегнем и грешките на онези, решили да бранят собствената си истина с цената на невинни животи.

Никой не заслужава да бъде поредната бройка в статистиката на нещастието. В историята ни има твърде много подобни данни. И ако днес не виждаме решение на световните конфликти, нека започнем от малката промяна, която все пак зависи от нас – да предадем на децата посланието, че всеки човек е ценен и никой не трябва да бъде нежелан.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“. Не пропускайте отзива на Диди тук, както и разтърсващия текст на самия Халед Хосейни за бежанците.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!