fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

Малкият Вълк и неговите забавни неволи

1 мин.

Във втората книга от поредицата „Малкият вълк. Дневник на великите приключения“ (изд. „Миранда“) Малчо Вълчо и Вик решават да превърнат Колежа по коварства на чичо Зълчан в Училище за Приключения. Задачата е неочаквано трудна, затова наемат съмнителния Мистър Хитър да им помогне с измислянето и построяването на различните атракции. За капак родителите на Малчо Вълчо са му натресли по-малкия му брат Миризливко, който развива мания по трупането на злато. При тези обстоятелства нещата нямат как да вървят по план.

Иън Уайброу е избрал интересна форма да разкаже перипетиите на Малчо Вълчо – под формата на писма до неговите родители. Те са кратки и забавни, често показват колебанията на вълчето относно правописа (познато на малките читатели), а подписите му в края на писмата неизменно са повод за усмивки. Сюжетите на Уайброу не са особено заплетени, но наивността на Малчо Вълчо е затрогваща и е трудно да не станеш съпричастен на неговите затруднения. Чрез този добре познат похват авторът увлича децата в проблемите на Малкия вълк и Вик, а пъстрите и забавни илюстрации на чичо Коля Воронцов великолепно допълват историите за вълчите приключения. .

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“. Вижте и отзива на Алекс за „Малкият вълк. Книга за лошотията“.

Можете да вземете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]