fb
Ревюта

Малкият вълк е отново тук, а приключенията му – велики

1 мин.

Във втората книжка с приключенията на Малчо Вълчо„Дневник на великите приключения“ (изд. „Миранда“) всичко е Велико! Велика е идеята му да превърне Колежа по Коварства на покойния Чичо Зълчан в Училище за Приключения, велик е номерът, който един стар негов познайник опитва да му спретне, велики са и пътешествията, в които Малчо, Вик и новото им другарче Перушан се впускат.

След взривния (буквално) край на първата част, сега всичко би трябвало да е наред, но… да, няма как да е интересно, ако няма перипетии. Малкият Вълк ще тръгне в търсене на брат си (голям скъперник, между другото, пфу!), а Страшната гора ще трябва да бъде преодоляна въпреки тоталната ненавист на Вик към всичко снежно… Мистър Хитър обаче трябва да си получи заслуженото!

Иън Уайброу пак залага на „епистоларната“ форма на описване на приключенията – с писмата от Малчо към родителите му, всяко от които завършва по доста смешен начин. Авторът обаче определено е успял да надгради случващото се в първата книга от поредицата „Малкият вълк“ с още по-забавни истории и още няколко основни персонажа.

Освен с историите, малките читатели ще могат да се забавляват и със закачките и бележките по правопис, с които е изпълнена книгата. Така че – пълен напред и чакаме следващите приключения на Малчо Вълчо и компания.