fb
НовиниПо света

Мумин мания: Троловете политат върху два самолета

2 мин.

Два самолета A350 на финландската компания Finnair ще бъдат преобразени с красиви илюстрации на Мумините, съобщиха от авиокомпанията. Поводът е 100-годишнината на превозвача, а полетите ще бъдат изпълнявани в компанията на любимите скандинавски персонажи Муминтрол и госпожица Снорк, представени върху двата самолета.

Летящите Mумини ще кацат в различни дестинации като Далас, Токио и Банкок.

„Мумините са символ на приятелство, сплотеност и готовност за приключения, така че те чудесно олицетворяват нашите ценности”, казва главният изпълнителен директор на Finnair Топи Манер.

Мумините се украсявали самолети на компанията няколко пъти. Първият е бил в средата на 90-те години. След това са реализирани няколко кампании с веселите герои. Този път Finnair кани всички фенове на поредицата да споделят снимки и видеоклипове на брандираните самолети в Instagram с хаштаг #finnairmoomin. Авиокомпанията ще награди един късметлия с два полета в бизнес класа до Токио или Хелзинки.

Муминтроловете са главните герои в поредица от книги и комикси на финландската писателка Туве Янсон. Те са семейство скандинавски троли. Бели, закръглени, с малки уши и лапички, с големи глави, муминтроловете наподобяват хипопотами и пленяват детските сърца с лекота.

Сред почитателите на поредицата се оказа и звездата от нашумялата поредица „Eмили в Париж“ (изд. „Сиела“) – Лили Колинс. Главната героиня в сериала на Netflix публикува няколко снимки в Instagram, с които анонсира първия подкаст „Феноменът Мумин“, посветен на героите на Туве Янсон, с първи епизод – “The Lily Collins’ Guide to the Moomins”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

„За първи път открих поредицата на Туве Янсон като дете и всички нейни герои все още ме вълнуват. Толкова много можете да научите от Туве за равенството, уважението към природата и как да излезете от зоната си на комфорт за забавление. Опитвам се да вкарам всички тези теми в ежедневието си и за мен е чест да участвам в представянето на тези вдъхновяващи, симпатични тролове в САЩ за първи път, за да се наслаждават на новата публика!“, написа Лили.

Прочетете още:

Туве Янсон – вълшебният разказвач на истории за малки и големи

Туве Янсон с нова възпоменателна монета с общо разпространение

Туве Янсон в Корабът на вселените

Можете да поръчате книгите на Туве Янсон и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си.