fb
@-книгиБуккросингЧети с мен

Над 200 пътуващи книги намериха нови читатели в буккросинг зоната на „Чети с мен“

1 мин.
cheti-s-men-bookcrossing

По време на кампанията „Чети с мен“ в Борисовата градина в София беше открита временна буккросинг зона на сайта „Аз чета“. Бяха регистрирани и раздадени над 200 книги, дарения от Лятната библиотека в жк. Дианабад, бившата буккросинг зона Sedgwick shop, членове на екипа на „Аз чета“, наши приятели и читатели. Интересът беше огромен, много от посетителите бяха донесли и свои книги, които пожелаха да оставят в буккросинг зоната.

uchenici-bookcrossingНаши гости бяха учениците от 18 СОУ „ Уилям Гладстон“ и 83 ОУ „Елин Пелин“, които бяха дошли с учителите си и дълго си избираха и обсъждаха книгите.

Припомняме ви местата, на които можете да оставите пътуващите книги, след като ги прочетете. Ако срещата с Буккросинг ви е вдъхновила, прочетете как да регистрирате и освободите свои книги „в дивото“.

„Чети с мен“ е инициатива на Министерството на културата, Министерството на образованието, сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“, „Детски книги“  и редица партньорски организации. Осъществява се с подкрепата на Столична община и под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

[ + ]