fb
Книги и киноСпециални

Netflix адаптира графичната новела Sandman от Нийл Геймън за малкия екран

2 мин.

Адаптация по още едно от култовите произведения на Нийл Геймън се очаква на малък екран – благодарение на стрийминг платформата Netflix феновете на писателя ще гледат сериал по графичната новела Sandman, съобщава The Hollywood Reporter. По неофициална информация сделката с DC Entertainment е най-скъпата, сключвана досега в историята на компанията.

Алън Хайнбърг (“Жената-чудо”, “Анатомията на Грей”) ще бъде сценарист, а Геймън, заедно с Дейвид Гойър ще бъдат изпълнителни продуценти. Всее още няма информация кои актьори ще влязат в главните роли.

Новината идва след повече от три години от последната заявка за екранизация на новелата. Тогава от New Line обявиха проект за големия екран. А в годините сме ставали свидетели и на други неуспешни опити за екранизации.

Комиксовата поредица Sandman е издавана от Vertigo в периода 1989-1996 година и включва 75 броя. Историята е многопластова и съчетава множество (наглед несъвместими) жанрове – фентъзи, ужаси, магически реализъм, историческа драма… Тя проследява живота на семейство Endless (безкрайни), което има седем братя и сестри, властващи в света на сънищата – Dream (мечта) е известен още като Sandman и Морфей; Destiny (съдба), Death (смърт), Destruction (разрушение), Desire (страст), Despair (отчаяние) и Delirium (делириум, объркване). Произведението удивява не само с богатото въображение на автора, а и с множеството препратки по най-разнообразни теми, разкриващи изключителната ерудиция на Геймън.

Нийл Геймън е любимец на екипа на „Аз чета“ и при нас можете да прочетете ревю за почти всяка негова книга, издавана на български – „Од и ледените великани“, „Скандинавска митология“, „Внимание, психоспусък!“, „М като Магия“, „За щастие, млякото“, „Океан в края на пътя“, „Дим и огледала“, „МеждуСвят“, „Никога, никъде, никой“, „Книга за гробището“, „Момчетата на Ананси“, „Коралайн“ и „Добри поличби“.

Снимка: Vanity Fair

[ + ]