fb
БългарияНовини

Новата книга на Камелия Кучер излиза през есента

2 мин.

Новата книга на Камелия Кучер – „Нощ“ – ще излезе през есента. Талантливата писателка публикува във Facebook кратко видео, с което представи книгата и обяви, че премиерата ще е през октомври.

Написах „Нощ“ изстрадвайки всяка дума. На места с наводнени очи, на места с топлинка, сгряваща сърцето.  Наскоро се замислих, че писателят преживява историята си точно както впоследствие я преживява читателят. И се получава така, че писателят е първият читател на историята си”, сподели тя. В двата месеца до излизането на „Нощ“ тя обеща на всички свои читатели:

 Усърдно и с обич ще се подготвям да споделя с вас хубавото, което днес е около мен, защото неотдавна си дадох сметка, че моята благословия е възможността да споделям онова, което пълни душата ми не само у дома, а с всички вас.

Дебютният роман на Камелия Кучер „Дом“ излезе на пазара през 2018 година, благодарение на издателство „Хермес“ и бързо прикова погледите към своята авторка. Действието в романа се развива в два времеви периода – през 1967 г. в Марсилия и през 2016 г. в Града на любовта.

Романът проследява живота на Франсоа от детството му, през първата му среща с неговата Фатима, а после и с нейния любим – Саид. Историята обхваща и времето, когато главният герой осъзнава, че не може да продължи да живее, без да знае какво се е случило всъщност с алжирката, обсебила мислите му още когато е бил само невръстно, изплашено хлапе. Уроците, които Франсоа получава от Фатима, от Саид и от семейството на най-добрия си приятел, са завинаги – скъпи и ценни, колкото всяка секунда живот.

Вижте още:

„Аз чета“ препоръчва: Български автори

14 любими театрални постановки по български творби

3 български поетеси, които винаги ще заслужават уважението ни

10 съвременни български книги, вдъхновени от фолклора

Снимки: Facebook/Camellia Kutcher / Камелия Кучер