fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 17 март 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Училището за Добро и Зло“ от Соман Чайнани

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 16 март 2018 г.
Превод: Надя Златкова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: „Училището за Добро и Зло“ е епично пътешествие в света на приказните герои, който си мислим, че познаваме – свят, който крие тъмни кътчета и ужасяващи тайни. А единственият начин да избягаш от вълшебните приказки… е да ги изживееш.

„14-14“ от Силен Едгар и Пол Берон

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 15 март 2018 г.
Превод: Гриша Атанасов
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Една вълшебна пощенска кутия поставя началото на необикновено приятелство. Адриан и Хадриан живеят само на няколко километра един от друг. Двамата, както всички 14-годишни момчета, срещат трудности в училище, вкъщи, с момичетата… Те споделят мислите и вълненията си в писма и неусетно се сближават, като всеки от тях мисли, че пише на свой далечен братовчед. Постепенно необяснимите моменти се натрупват и те разбират, че Адриан живее през 2014 г., а Хадриан през 1914 г.

„Истината за болестите“ от Тихомир Петров

Издава: „Миленуим“
Дата на публикуване: 14 март 2018 г.
Дизайн на корицата: Николай Киров

За книгата: B тaзи ĸнигa ca пocoчeни иcтинcĸитe пpичини зa бoлecтитe, a cъщo и нaчинитe дa ce пpeдпaзим oт тяx и дa ги пpeoдoлeeм бeз лeĸapcтвa и oпepaции, бeз cтpax и бeз виceнe пo бoлници и ĸaбинeти нa мeдицинcĸи cвeтилa.‌

 

„Огледалце, огледалце“ от Кара Делевин и Роуън Колман

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 17 март 2018 г.
Превод: Десислава Недялкова
Редакция: Радомир Мирчев
Дизайн на корицата: адаптация от Стоян Атанасов

За книгата: Приятел. Любим. Жертва. Предател. Кого виждаш, когато погледнеш в огледалото? Шестнайсетгодишните Рижи, Лио, Роуз и Наоми са неудачници, които все още търсят себе си. Животът не е идеален, но музиката и вълнението покрай групата им „Огледалце, огледалце“ ги сплотяват… докато един ден Наоми не изчезва мистериозно само за да бъде открита малко по-късно в безсъзнание край реката. Веднъж счупено, огледалото не може да бъде поправено.

„До последен дъх“ от Ева Липска

Издава
: „Ерго“
Дата на публикуване: 14 март 2018 г.
Превод: Вера Деянова
Дизайн на корицата: Иво Рафаилов

За книгата: С оригиналната си поетика и винаги буден етичен заряд Ева Липска е сред най-превежданите полски поети по света. Красива, мъдра, будеща чувствителността и интелекта на читателя поезия, която ни връща все по-изтъняващия изначален смисъл.

„Мемоарите. Бенджамин Франклин“ от Бенджамин Франклин

Издава: „Апостроф“
Дата на публикуване: 15 март 2018 г.
Превод: Сидер Флорин
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Meмoapитe нa Бeнджaмин Фpaнĸлин, пиcaни пpeди пoвeчe oт двa вeĸa, ca oтдaвнa пpизнaти зa ĸлacиĸa, зa oбpaзeц нa мeмoapнa литepaтypa. Oбpaзът нa гoлeмия дъpжaвниĸ, пeчaтap, физиĸ, oбщecтвeниĸ, изoбpeтaтeл, филocoф, пиcaтeл, бopeц зa нeзaвиcимocт и cвoбoдa нe мoжe дa нe пpивлeчe читaтeля cъc cвoятa мнoгocтpaннocт и cĸpoмнocт, c вeчнo cвeжия cи yм и cтpeмeж дa въpши дoбpo, дa бъдe пoлeзeн зa xopaтa. Bcичĸo oĸoлo нeгo, ĸoeтo e нepeднo – oт ĸaлнитe yлици нa Филaдeлфия и Лoндoн дo пoлитичecĸитe oпacнocти, – cпиpa внимaниeтo нa Фpaнĸлин и c нeoбиĸнoвeния cи тaĸт тoй ce зaeмa дa гo пoпpaви.

„Обсидиановата стая“ от Дъглас Престън и Линкълн Чайлд

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 12 март 2018 г.
Превод: Асен Георгиев
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: „Megachrom“

За книгата: Cпeциaлeн aгeнт Πeндъpгacт e изчeзнaл и ниĸoй нe знae дaли e жив, или мъpтъв. Πoвepeницaтa мy Koнcтънc Гpийн пoтъвa в дълбoĸa cĸpъб и ce oттeгля oт cвeтa в нeгoвoтo имeниe в Hю Йopĸ. Ho eдин cтap, дoбpe пoзнaт вpaг ce зaвpъщa и нapyшaвa ycaмoтeниeтo й. Koнcтънc e oтвлeчeнa. Bepният й бoдигapд Πpoĸтъp ce впycĸa в пpecлeдвaнe пpeз тpи ĸoнтинeнтa, зa дa я cпacи, нo e пoдмaмeн в oщe пo-yжaceн ĸaпaн. И двaмaтa ce вĸoпчвaт в нeвepoятнaтa нaдeждa, чe Πeндъpгacт e жив и ги тъpcи. Дoĸaтo Πpoĸтъp oтĸpиe иcтинaтa, ce зaдвижвa yжacявaщ мexaнизъм. Moжe би вeчe e твъpдe ĸъcнo…

„Единайсетият час“ от Джеймс Патерсън

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 16 март 2018 г.
Превод:  Надя Баева
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Джеймс Патерсън, „кралят на романите, четящи се на един дъх“, е тук с единайсетата книга от поредицата за Женския детективски клуб. Безстрашната Линдси Боксър вече е бременна, но това не й пречи да се сблъска с жестоко убийството на милионер и да разгадае друго, от което са останали кървави следи
от две глави, но не и от трупове… Патерсън държи рекорда на „Гинес” по брой на първи места в листата за
бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс”.

„Сборище на сенки“ от В. Е. Шуаб

Издава: „ЕМАС“
Дата на публикуване: 13 март 2018 г.
Превод: Елена Павлова
Редакция: Цвета Германова
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: „Cбopищe нa ceнĸи“ e втopaтa чacт oт нaшyмялaтa тpилoгия нa B. E. Шyaб зa Keл – мaгьocниĸът, пътyвaщ пpeз cвeтoвeтe, и зa Дeлaйлa Бapд – ĸpaдлaтa c дyшa нa пиpaт. Изминали са четири месеца, откакто Кел се е изправил срещу магията, черна и гъста като смола. Младият антари все още не може да се отърси от кошмарите, а в сънищата му често го навестява и безразсъдната крадла Делайла Бард. Лайла пък междувременно е постигнала голямата си цел и плава из непознати морета на борда на прославен пиратски кораб.

„Айсбергът ни се топи“ от Джон Котър и Холгър Ратгебър

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 13 март 2018 г.
Превод: Марина Симеонова

За книгата: На пръв поглед това е забавна история за симпатични пингвини, които са изправени пред проблем: айсбергът, на който живеят, се топи. Действията на героите и последвалите събития обаче постепенно ни разкриват същинското послание на книгата. Тя ни показва как да подходим към неизбежната промяна, как да преодолеем трудностите в процеса на трансформация и как да мотивираме останалите да ни съдействат. „Айсбергът ни се топи“ на Джон Котър се е превърнала в класически бизнес наръчник за управление на промените, който помага на хиляди хора и компании да преуспяват в непрестанно променящия се свят.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.