fb
Книги и киноНовини

Първи поглед към Дюн: Част 2

3 мин.

Докато първият филм отдели време върху изграждането на пълнокръвни герои и техните сюжетни линии, Дюн: Част 2 ще повиши залога, след като режисьорът Дени Вилньов сравни предстоящото продължение с „епичен военен филм“, пише Game rant.

Вилньов, Тимъти Шаламе и Зендая показаха нови кадри за Dune: Part Two в CinemaCon по-рано тази седмица и разкриха какво да очакват феновете от филма, който обхваща втората половина от емблематичния роман на Франк Хърбърт (изд. „Бард“) и се фокусира силно върху връзката на Пол със Свободните хора.

Вилньов описва „Дюн 2“ като „основно ястие“ след „предястието“. „Част първа е по-скоро съзерцателен филм“, каза Вилньов преди да представи трейлъра на продължението. „Част втора е изпълнена с екшън. Това е епичен военен филм. Много по-плътен. Отидохме на изцяло нови места. Целях да избягаме от усещането за повторение”. Режисьорът добави, че 100% от Dune: Part Two е заснет в IMAX, в сравнение с 40% от първия филм, заснет в този формат.

„Няма да има период от време, в който не сме наблюдавали героите – в началото на втората част продължава драматичното действие, с което приключи първият филм. Задачата да адаптирам романа на Хърбърт изглеждаше почти неосъществима, въпреки че това е мечтата на живота ми. За мен беше важно да остана верен на творбата и до голяма степен съм удовлетворен, защото много от първоначалните ми идеи и представи как трябва да изглежда филмът се осъществяват“, сподели режисьорът пред Vanity Fair.

Голяма част от историята в Dune: Part Two ще се съсредоточи около Пол, който търси отмъщение срещу заговорниците, унищожили семейството му. „В първия филм Пол е ученик,“ каза Шаламе за героя си. „Ние наистина виждаме Пол Атреидес да се превръща в лидер … става изкупител на народа на Свободните“.

Припомняме ви, че приблизително седмица след излизането на първия филм, продължението получи зелена светлина и феновете успяха да въздъхнат с облекчение. Въпреки че не е ясно дали Вилньов ще се завърне за още продължения, тъй като той изрази интерес към адаптирането на романа „Месията на Дюн“ във филм, поредицата предистория, озаглавена Dune: The Sisterhood вече се снима. Действието се развива хиляди години преди Дюн и се фокусира върху произхода на Бин Джезърит.

Dune: Part Two пристига в кината на 3 ноември 2023 г.

Прочетете още:

„Дюн: Част 2″ излиза по кината с две седмици по-рано
Статуетки за „Силата на кучето“, „Дюн“ и „Карай колата ми“ на Оскари 2022
„Дюн“, или бъдещето, което виждаме, щом погледнем назад
Дени Вилньов разработва и телевизионен сериал за „Дюн“