fb
НовиниПо света

Penguin Random House издава биографията на Христо Стоичков

4 мин.
Христо Стоичков (снимка: Невена Рикова)

Биографията на Христо Стоичков, написана в съавторство с Владимир Памуков, излиза в аудиоформат на испански с логото на най-голямото международно издателство Penguin Random House, съобщиха българските издатели на книгата „Софтпрес“. Аудиокнигата е прочетена лично от Камата и ще бъде достъпна в платформата Amazon Audible от 10 ноември.

„Сключването на този исторически за българското книгоиздаване договор е изключителна чест и отговорност за нас – коментира управляващият директор на „Софтпрес“ Милена Стефанова. – Той е логично продължение на безпрецедентния интерес, който биографията на Христо Стоичков породи и у нас, и зад граница, реализирайки рекорден тираж от 70 000 екземпляра само на български език. Нещо повече – вярваме, че партньорството с Penguin Random House надхвърля значението на конкретния проект и ще доведе до много нови възможности за книжния ни пазар, особено ценни в тази изпълнена с предизвикателства година.“

Екипът, който стои зад испанското аудио на най-продаваната биография у нас, е същият, който отговаря за аудиокнигата на Мишел Обама, спечелила награда „Грами“ в категория за най-добра аудиокнига, както и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама – „Обетована земя“.

От 10 ноември в продажба са и испанското, и английското хартиено издание на „Христо Стоичков. Историята“. Те ще се разпространяват в търговските обекти на футболен клуб „Барселона“, както и онлайн в Amazon САЩ, Amazon Испания и в сайта на каталунците. Биографията на Камата на испански и английски може да бъде закупена също от www.8hristo.com и от www.soft-press.com. Премиерата на книгата ще се проведе през пролетта на 2021 г. с домакин на събитието – футболен клуб „Барселона“.

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията с най-продаваните биографични книги в България. Откакто бе публикувана биографията, Камата бе на национално турне в 14 български града и гостува в мегаполиси като Лондон, Торонто и Чикаго, а тази година направи своя дебют и на международната сцена с преводни издания за испаноговорящи и англоговорящи читатели по света. Преводът на испанската версия е дело на Мария Вутова, позната също като преводач на испанското издание на един от романите на Георги Господинов.

Христо Стоичков (снимка: Невена Рикова)

„Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1500 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; биографии; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.

С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта. Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света. 

Снимка на публикацията: Невена Рикова

Прочетете ревюто за „Христо Стоичков. Историята“ на Христо Раянов тук.

Можете да поръчате българското издание на книгата и други ненамалени продукти от Ozone.bg с отстъпка, като ползвате код AZCHETA20Q4 при завършване на поръчката си.

Вижте още:

Биографията на Христо Стоичков излиза в Полша в края на ноември

„Аз чета“ препоръчва: Биографии и автобиографии

Христо Стоичков представя официалната си биография в Лондон на 1 февруари

Хиляди (по)читатели и приятели взеха автограф от Христо Стоичков в Двореца на културата

Христо Стоичков на турне със Златната топка и нови 20 000 копия от биографията си

„Христо Стоичков. Историята“ събра спортния елит на България на едно място [галерия]

Христо Стоичков: В живота и във футбола човек нищо не може да направи сам [видео]

Стоичков и Бербатов един срещу друг – този път на терена на книгите