fb
Книги и киноСпециални

Поредицата за Джак Ричър се превръща в сериал

2 мин.

Литературната поредица за Джак Ричър ще се превърне в сериал, съобщи The Hollywood Reporter. Той ще бъде продуциран от Amazon заедно със Skydance Productions и Paramount Television. Кристофър Маккуори – който работи по филмовите адаптации с Том Круз, и самият Лий Чайлд ще бъдат изпълнителни продуценти. На създателя на сериала „Скорпион“ Ник Сантора е възложено да адаптира книгите на Лий Чайлд за малкия екран.

До този момент по поредицата са излезли два филма с Том Круз. Още в края на миналата година обаче писателят Лий Чайлд обяви, че следващата екранизация на култовите романи ще е с друг актьор в главната роля – защото със своите 170 см. Том Круз е твърде нисък за високия 195 см. Джак Ричър.

Лий Чайлд
(снимка: Twitter)

Много читатели на поредицата за бившия военен следовател вече са изпратили своите предложения за това кой е най-подходящ за ролята. От официалната страница на автора става ясно, че Лий Чайлд и продуцентите на сериала търсят актъор, който да не е много известен, да е на възраст между 30 и 55 години, висок и мускулест, но все още не са направили своя окончателен избор.

До момента Лий Чайлд е публикувал 23 книги с главен герой Джак Ричър. Романите са издадени в 101 страни и са преведени на 49 езика. Продадени над 100 милиона печатни екземпляра, както и 1 милион електронни книги за Kindle.

На 18 юли на българския пазар, благодарение на издателство „Обсидиан“ на българския пазар ще се появи ново издание на седмия роман за Джак Ричър – „Сметки за разчистване“.

 

Можете да вземете тази книга (както и много други от поредицата) с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta  при завършване на поръчката си!

Ако обичате криминални романи вижте още:

10 интересни факта за Лий Чайлд, които може би не знаете

Романите, които ще те държат буден цяла нощ

Снимка на публикацията: IMDB