fb
БългарияНовини

Представят млади писатели от Академия „Заешка дупка“

2 мин.

Млади писатели представят творбите си, написани в рамките на Академия за писатели „Заешка дупка“, която за 7-ма поредна година продължава да организира писателски курсове за хората, посветени на книгите и мастилото. Зад всичко това стои писателката, режисьор и сценарист Рене Карабаш, която е приела за своя мисия да помага на тези от вас, които искат да напишат и издадат своите книги.

Младите писатели, които ще се качат на сцената тази неделя и ще прочетат своите творби, твориха в продължение на два месеца, под менторството на писателите Виктория Бешлийска и Калин Терзийски, и на поетите Аксиния Михайлова и Азиз Таш, които от своя страна ще бъдат специални гости на събитието. Водеща на събитието ще бъде Рене Карабаш, която ще раздаде дипломите на завършилите млади писатели и ще обяви официално приема за следващата писателска Академия, която ще се проведе през март и април 2023 година. А от няколко години в програмата им се появи и любопитният клас по терапевтично писане под менторството на терапевта Станислава Ивкова.

„Ако и вие мечтаете да станете по-добри писатели или поети, да напишете книга или имате книга, която има нужда от редакция и искате да бъде издадена, без колебание можете да се насочите към Академията за писатели „Заешка дупка“, която целогодишно приема курсисти за бъдещите си издания. Възрастта е без значение, важен е пламъкът, който не ви дава сили да пуснете перото….“, припомнят организаторите. 

Тези от вас, които искат да чуят новите гласове на съвременната българска литература, биха искали лично да се срещнат с основателката на Академията, да си вземат автографи от изброените по-горе писатели и поети, могат да заповядат на 11 декември в бар Kick’s, в 18:00 ч. 

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на Национален Фонд Култура, който подкрепи още един творчески и образователен проект – „Писателска работилница за ученици с Рене Карабаш“ – писателски уъркшоп, който Рене Карабаш ще проведе на 21 декември с учениците на основно училище в Столичния квартал „Дружба“.