fb
Ревюта

„Принцесешки истории и други необикновени случки“ – с чувство за хумор за нещата от живота

2 мин.

Когато преди години открих „Принцесешки истории и други необикновени случки“ от Катя Антонова, се влюбих моментално и за цял живот. Забавна и написана с чувство за хумор, книгата дълго време бе част от семейните разговори, докато дъщеря ми растеше. Мисля, че това беше и едно от заглавията, които препоръчвах най-често на майки с момичета и после търпях недоволството им зарад изчерпания тираж.

През пролетта на 2018 г. издателство „Рибка“ публикува изцяло обновено издание на „Принцесешки истории и други необикновени случки“ с изумително красивите илюстрации на Мира Мирославова. В него ще откриете дванайсет кратички истории за не толкова хубави принцеси, не толкова умни красавици, не толкова страшни чудовища и дори необикновени животинки. Въображението на авторката е разплискало из страниците толкова фантастични разкази, че няма как да не се зарадваш на свежия хумор, осмиващ някои от неприятните човешки качества, като алчността и глупостта например.

Модерните истории изненадват с прямотата си за нещата от живота и с поднесените по ненатрапчив начин съвети. Катя Антонова не размахва поучително пръст, а провокира децата да се замислят кое е хубаво и кое – не, посредством преживелиците на героите. Принцеси с пъпки от целуване на жаби, приятелките Поли и Пепи, грозната принцеса Дора и алчната красавица Мая, белият Зъбъл и любопитният Досьо (разбирай досадник) ще предизвикат много усмивки и на вашите лица.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Не пропускайте интервюто ни с Катя Антонова, както и ревютата за „Феята от захарницата“„Двете кралства“„Рибка“„Принцесешки истории“ и поредицата „Какво значи да си…“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!