fb
Днес на ПанаираПанаирът

Пролетен базар на книгата 2017: Ден шести

3 мин.

Дълго чакахме Базара на книгата, пък той така неусетно отмина! Надяваме се, че тази година изложението ви е донесло хубави емоции, вдъхновяващи разговори и още много, много книги. Не забравяйте, че неделя е последният ден на Базара, но и днес автори и издатели са се погрижили да има срещи и представяния, които не са за пропускане:

10:00 – 18:00 часа
Пролетен базар на книгата 2017 с „Аз чета“ и приятели

За пръв път „Аз чета“ ще има собствен щанд на изложението – Б19 на ляв полуетаж, като заедно с нас ще бъдат и носителите на Награда „Бисерче вълшебно“ Радостина Николова, Никола Райков и илюстраторът Мая Бочева.

През целия ден ще можете да се включите в предизвикателството от непознат „Следващата книга, която трябва да прочетеш, е…“, а до 14,30 продължаваме да събираме бланките и листчетата с верни отговори от суперзабавната „Треска за книги“, с която всички посетители на Базара ще могат да се запознаят с 13 нови издания от 13 издателства, да научат повече за тях и да спечелят някоя от книгите. Вижте повече за двете предизвикателства тук, а късметлиите от Треската ще изтеглим в 15.00 (жребия ще можете да гледате и на живо във Facebook страницата ни)

В 12.00 където Мая и Никола ще разкажат и покажат на децата „Как се прави детска книга?“. Заедно ще измисляме сценария и ще създадем свои собствени книжки! Освен това, Мая е измислила игра – който от вас донесе нарисувана от него картинка с геройче от поредицата „Туй-Онуй“ ще участва в томбола и може да спечели чашка с картинка от поредицата. Разбира се, ще излъчваме и Live във Facebook.

 

12:00, сцена / ляв полуетаж, НДК
Представяне на книга „Господ ни е забелязал” на Мариана и Тодор Трайчеви

В книгата се съдържат най-добрите текстове на песни на популярния в близкото минало дует Мариана и Тодор Трайчеви. Включени са стихове на В. Башев, Вилдан Сафер, Ал. Геров, Евтим Евтимов и други.

Представя: Фондация „Мечта за книга”

 

12:00, щанд 327
Среща с автограф – Оля Стоянова

„Висока облачност” събира разкази, писани през последните шест години, които ни разхождат от „Женския пазар” в София до центъра на Тирана, през крайните квартали и пекарните за арабски сладкиши до високите планини, където облаците си почиват.

Представя: изд. „Жанет 45”

 

13:00, щанд 327
Среща с автограф – Яна Букова

„Каквото пиша или превеждам, произлиза от гледната ми точка на поет. За добро или за лошо съм неспособна да мисля света по друг начин.” – Яна Букова

Представя: изд. „Жанет 45”

 

14:00, щанд 328
Книга с автограф – Александър Чобанов

„Неотминало” ни потапя във вълнуващите истории на две любовни двойки. Интригуващ сюжет, завладяващи персонажи и неочаквани обрати са само част от предимствата на книгата.

Представя: изд. „Хермес”