fb
Книги и киноСпециални

Създават сериал по романа на Маделин Милър „Цирцея“

2 мин.

HBO Max ще излъчи мини драматичен сериал на основата на бестселъра на Маделин Милър „Цирцея“, съобщи Deadline.com

HBO Max е новата услуга на HBO за видео на поискване (VoD), която ще стартира в САЩ през април 2020 година. Адаптацията на книгата на Маделин Милър ще се състои от 8 серии, а нейни сценаристи и изпълнителни продуценти ще бъдат Рик Джафа и Аманда Силвър, които познаваме от работата им по филмите „Възходът на планетата на маймуните“, „Зората на планетата на маймуните“ и „Войната за планетата на маймуните“.

Бестселърът „Цирцея“ описва живота на нимфата Цирцея, дъщеря на Хелиос, гръцкия бог на Слънцето и океанидата Персеида. The New York Times определя книгата като:

 дързък и разрушителен преразказ на легендата за Цирцея, който успява да бъде едновременно епичен и интимен в своя обхват, отдавайки друга роля на най-известната женска фигура от „Одисея“ като героиня сама по себе си.

„Цирцея“ е бестселър на New York Times и Sunday Times. Книгата е в списъка с най-добрите книги на 2018-а е на Waterstones, избрана е за книга на годината в категорията „Фентъзи“ на Goodreads и е в престижната селекция на най-добрите книги за 2018 г. на редица издания като Daily Telegraph, Guardian, Time Magazine, Washington Post. Преведена е на 22 езика, а на българския пазар книгата се появи благодарение на „Егмонт“ и неговия импринт „Анишър“.

Вижте още:

Първи снимки по сериала „Къде си, Аляска?“ на Джон Грийн

Сериалът „Тъмните му материи“ – на малкия екран тази есен

Поредицата за Джак Ричър се превръща в сериал 

Източник на снимката: Facebook/Madeline Miller