fb
НовиниПо света

Sony и HarperCollins стартираха общ проект

2 мин.
Снимка: Pexels.com

Филмовата компания Sony Pictures Entertainment и едно от най-големите издателства –  HarperCollins Publishers – стартираха общ проект, съобщава The New York Times.

Начело на новата компания застава Елизабет Геблър – основният виновник за успешните екранизации на романите Животът на Пи“, Скрити числа и Дяволът носи Прада.

До преди броени месеци Геблър оглавяваше Fox 2000. През март обаче компанията беше купена от Disney като част от сделката с Рупърт Мърдок на стойност 71.3 милиарда долара. Малко след това от Disney обявиха, че нямат намерение да продължават дейността на Fox 2000 и освободиха Геблър и целия ѝ екип.

Сега всички те започват работа за нова компания, която ще се финансира и от Sony, и от HarperCollins. В специално съобщение до медиите двете компании подчертаха, че това партньорство „ще създава филми и висококачествено съдържание въз основа на издания на HarperCollins, но не само“.

Съгласно сделката Геблър и екипът ѝ ще могат да създават съдържание не само за Sony, но и за всяка една стрийминг или телевизионна платформа, обясняват от Publishing Perspectives.

Браян Мъри (снимка: Publishing Perspectives)

След обявяването на на създаването на новата компания изпълнителният директор на HarperCollins Браян Мъри коментира:

Никой в Холивуд не се е справял по-добре в превръщането на книги във филми от Елизабет и нейния екип, включително и много филми на основата на заглавия на HarperCollins. Като компания, ние инвестираме повече от 300 милиона долара в нови творби всяка година. Сега, благодарение на партнъорството с Елизабет и Sony Pictures Entertainment ще разширим нашите инвестиции и ще създадем възможност книгите на нашите автори да бъдат адаптирани за големия и малкия екран от най-добрия екип в историята и то с пълната подкрепа и всички налични възможности на Sony.

Том Ротман, председател на Motion Pictures Group в Sony Pictures Entertainment, пък заяви:

Имал съм щастието да работя с Браян и Елизабет и техните талантливи екипи в миналото. Те са за пример в това, което правят, и съм изключително щастлив, че ще работим заедно.

А ако и вие като нас се радвате, когато на големия екран се появи сполучлива адаптация на книга, вижте и тези две статии:

10 екранизации на книги, които запазват надеждата ни в киното

10 любими роли на Мерил Стрийп във филми по книги

Източник на изображението: Pexels.com