fb
БългарияНовини

Стартира деветото издание на детския конкурс „Разкажи ми приказка“

1 мин.

Дирекция “Култура” на Столична община организира деветото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”.

Конкурсът е на свободна тема и в него могат да участват деца в две възрастови категории: 9-12 години и 13-15 години. Всеки автор може да участва с приказка (до три печатни страници), в четири екземпляра, изпратени в запечатан плик, като изпише върху всеки от четирите екземпляра лични данни (трите имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка).

За всяка възрастова група са предвидени 3 награди. Класираните на първо място ще получат лаптоп, класираните на второ и трето място – таблет. Ще има и няколко поощрителни награди – книги. Всички отличени от журито приказки ще бъдат публикувани в специален сборник.

Творби ще се приемат до 31 януари 2020 г., включително, до 17.00 ч. в Деловодството на Дирекция “Култура” или изпратени по пощата. Награждаването на победителите и представянето на сборника с творбите им ще се състои през първата половина на следващата година, а повече за конкурса може да научите тук. 

Вижте още:

12-годишна ученичка написа възхитителна приказка по Ангел Каралийчев

Пет цветни приказки от Валери Петров

 Антоанета Антонова: Да събудим интереса на децата към четенето, като се съобразяваме с техните желания