fb
@-книгиАудиокнигиНовиниПо света

Storytel и Pottermore правят аудиоверсии на книгите от библиотеката на Хогуортс

2 мин.
Снимка: Pexels

Storytel и Pottermore са решили да продължат партньорството си на следващото ниво, което вече ще включва създаване на аудиоверсии на книгите от библиотеката на Хогуортс. Колекцията съдържа три истории: „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Куидичът през вековете“ и „Приказките на барда Бийдъл“. Платформата за аудиокниги Storytel си сътрудничи с Pottermore от 2016 г., за да предостави поредицата на Дж. К. Роулинг на своите абонати по целия свят.

През 2020 година на българския пазар се появи и първата аудиоверсия “Хари Потър и философският камък”.

Продукциите ще бъдат пуснати на 10 езика, между 2023 и 2024 г.: български, холандски, корейски, турски, датски, полски, шведски, финландски, руски и бразилски португалски.

„Много съм развълнувана, че Storytel и Pottermore могат да обявят тази фантастична новина. Серията за Хари Потър е невероятно популярна на всички пазари, на които сме я представили. Нашият план да предложим на голямата аудитория на Storytel тази аудиопоредица е точно в съответствие със стратегията на Storytel да бъде най-добрият доставчик на съдържание на пазара на аудиокниги“, каза Мари Вари, ръководител на глобално придобиване на съдържание за Storytel.

Книгите от библиотеката на Хогуортс ще бъдат разпространявани изцяло ексклузивно на всеки пазар и ще достигнат до абонатите на Storytel по различно време в различните страни. Всяко от заглавията е написано от Дж. К. Роулинг и може да бъде намерено в самите истории за Хари Потър. Те са съкровище от любопитни факти и приказки и са шанс читателите да се потопят в света на момчето магьосник по нов и вълнуващ начин.