fb
Storytel представя...

Storytel представя: 5 детски книги

4 мин.

Кое дете не обича завладяващите истории? Отначало им четем на глас, приспиваме ги с приказки, след това запознаваме малчуганите с първите им детски книжки и ги учим да четат. Слушането на истории обаче остава любимо за децата и сега с платформата за електронни и аудиокниги Storytel те имат възможност да преживяват отново и отново любимите си книги. Освен безкрайно приятно за слушателя, това е възможност и за родителите да оставят децата “в сигурни ръце”, докато те вършат неотложни задачи. В тази статия ще откриете пет предложения за детски книги, а в края на текста ви очаква специален подарък от “Аз чета” и Storytel.

“Коледна песен” от Чарлз Дикенс

…е може би перфектната книга за оставащите броени дни до Коледа. Чичо Скрудж е толкова популярен герой, че името му е станало нарицателно за свидливост и начумереност. Той е ненадминат скъперник, който не умее да вижда красотата на заобикалящия го свят. Вечно намръщен и съсредоточен в трупане на материално богатство, той е всичко друго, но не и щастлив. Всичко това обаче се променя, когато духове го навестяват и му припомнят простичките радости в живота, които той отдавна е забравил. Приятният глас на разказвача Виктор Танев ще преведе децата през една от най-обичаните коледни истории на всички времена!

 

“Приятелят на Дядо Коледа” от Мария Пеева

…е друга приказна история, която ще разкрие магията на предстоящия празник пред децата. Топлият глас на Елена Русалиева ще им разкаже кой е Алекс и защо Дядо Коледа го разочарова за пореден път, като не му носи куче. Един стар семеен албум ще разкрие неподозирани тайни, а Алекс ще научи може би най-ценния урок – какво е да мечтаем. “Приятелят на Дядо Коледа” е мила история за чудесата, доброто и силата на семейната обич.

 

“Коледни вулнения в света на мотовете” от Радостина Николова

…е една безкрайно забавна история, която събира някои от най-обичаните герои на младата българска писателка, която през декември бе обявена за “Писател на годината за детска литература” от Столична библиотека. Еленът Вундаба, по-известен като Ву, има само един рог, но и най-добрите приятели на света. А пухкавите същества с  добри сърца – мотовете – са любими герои на децата и ги радват в куп приключения в цяла поредица от истории. Какво обаче може да се обърка, съберат ли се в един разказ Ву и мотовете? Йоанна Темелкова разказва тази чудновата приказка, която ще накара децата да развихрят въображението си.

 

“Феята от захарницата” от Катя Антонова

…е историята, която ще задоволи желанието за сладост у всяко дете, при това по най-здравословния начин! Ванилия е една много, ама много специална фея. Тя умее да превръща всичко в захар, а приятелят ѝ Филип ще разбере, че това може да означава и куп неприятности. Добрата новина е, че с другар като Ванилия никога не е скучно. Силвия Петкова е разказвачът с истински меден глас, който привлича вниманието на всяко дете. А след “Феята от захарницата” малките слушатели със сигурност ще поискат да чуят и “Четиринайсет ванилии и половина”, за която ви разказахме скоро.

 

“Софѝя и хвърчащото креватче” от Момчил Коритаров

…е приключенска история в мерена реч, която отвежда слушателя в различни кътчета на света и му показва най-характерното от всяко от тях. Тя ще покаже на децата, че книгите откиват пред тях неизброими възможности за пътешествия, където и да се намират. Увлекателната история е прочетена от Ненчо Балабанов и Албена Павлова, а за фон на гласовете им ще чуете специално създадената за книгата музика на композитора Милен Апостолов и цигуларя Иван Стайков.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова
Аудиокнигите и електронните книги стимулират едни и същи части на мозъка
Един на всеки петима американци слуша аудиокниги

Снимка: Pexels