fb
МултимедияНовина в снимкаНовини

“Том 2.0” събира преработените и редактирани разкази на Александър Шпатов

2 мин.

Първите три сборника с разкази на Александър Шпатов “Бележки под линия”, “Разкази под линия” и “Календар с разкази” ще можем да четем през декември в едно ново пълно издание  – “Том 2.0” (изд. Колибри).

Авторът сподели на своята страница във фейсбук и корицата на новото издание, която е дело на Росен Дуков и доразвива визията на сборника с разкизи “#НаЖивоОтСофия”, който излезе миналата година, с елементи от другите сборници на Шпатов.

“В „Том 2.0“ са оптимизираните, допълнени и събрани накуп разкази от първите ми три книги”, коментира за “Аз чета” Александър Шпатов, преди да започне четенето на последната коректура на сборника.

14 декември: 30-ти рожден ден и представяне на Том 2.0 – оптимизираните, дописани и събрани накуп разкази от Бележки под линия (2005), Разкази под линия (2008) и Календар с разкази (2011)

Posted by Шпатов: Кратки градски on Sunday, 22 November 2015

 

Представянето на книгата ще бъде на рождения ден на Александър Шпатов – 14 декември, когато се навършват и 10 години от издаването на първия му сборник с разкази “Бележки под линия”.

За името на новия сборник Шпатов разказа още:

“Винаги се опитвам да обяснявам сборниците си колкото се може по-стегнато, по възможност още със заглавието и буквално с едно изречение. И така, изречението за Том 2.0:

Десет години след отпечатването на дебюта ми, реших да събера под шапката на едно томче оптимизираната версия на историите от първите си три книги – Бележки под линия (2005), Разкази под линия (2008) и Календар с разкази (2011); надявам се да ви харесат (последната част от изречението е най-важната).”

Прочетете още ревютата за #НаЖивоОтСофия от Павлина, Мила и Алекс в „Аз чета“, както и ревюто за „Календар с разкази”.

Не забравяйте да прочете още интервюто със Шпатов и неговите читателски навици в „Как четеш”

На фейсбук страницата Шпатов: Кратки градски може да следите и всичко актуално около проектите на автора.