fb
БългарияНовини

Trouble Bakers подкрепят българските олимпийци по природни науки през март

2 мин.

Месец март е пълен с хубави пролетни празници, но в него има и един забавен и малко пренебрегван математически празник – Денят на числото Пи, който се отбелязва на 14 март. Изписана с месеца на първо място (3/14), датата съдържа най-важните цифри от ирационалното число. Книжните сладкарки от Trouble Bakers предлагат още един възможен прочит на датата като PI (E) day, или ден, много подходящ за хапване на сладки и солени пайове.

До края на февруари можете отново да поръчате кутия с вкусни пайове + тайна книга, като изпратите съобщение до Facebook страницата на Trouble Bakers. Цената на кутията е 30 лева, като 10 лева от стойността на всяка кутия ще бъдат дарени на „Сдружение на олимпийските отбори по природни науки“. Сдружението помага на ученици и младежи с изявени научни интереси, като организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, осигуряване на лектори, разработване на задачи, публикуване на задачи от предишни олимпиади.

„За втори път решихме да подкрепим олимпийците ни в различни науки, защото те носят толкова много медали и поводи за гордост. След като пандемията възпрепятства големия книжен брънч, който бяхме планирали миналата година в тяхна полза, ни се прииска все пак да организираме нещо, с което да сме им полезни . А какъв по-добър повод от датата 14 март, Ден на числото Пи?“ – споделя за инициативата Десислава Иванова от Trouble Bakers.

Готовите кутии ще ви очакват на 12 и 13 март (петък и събота) между 16 и 20 часа в бар „Абордаж“ на ул. „Веслец“ № 22 в София. Броят на кутиите, които кулинарният екип може да подготви, е ограничен, така че организаторите съветват да не чакате до последния момент с поръчките.

Само преди месец момичетата с големи сърца подпомогнаха друга благородна кауза. От продажбите на тайни „обичливи“ кутии за деня на влюбените Св. Валентин бяха събрани 400 лева – дарение за фондация „Една от 8“ в подкрепа на борбата с рака на гърдата.

[ + ]