fb
БългарияНовини

Troublе Bakers с коледна инициатива в подкрепа на Читалище.то

2 мин.

Вълшебният екип за кулинарно-книжни изненади на Trouble Bakers отново подготвя вкусна благотворителна кампания в навечерието на Коледа. След страхотната акция през месец октомври в подкрепа на кръводаряването, Деси и Пролет са решили този път да подпомогнат любимо тяхно място в София – Читалище.то, където преди малко повече от година стартира нестандартен читателски клуб за книжни интроверти. Срещите на клуба бързо стават много популярни, а местата свършват още в деня на обявяването на датата. За съжаление разпространението на новия коронавирус у нас налага клубът временно да преустанови дейността си. Кризата, предизвикана от пандемията, се отразява сериозно на малкото читалище, което се самоиздържа и не разчита на субсидия от общинския или държавен бюджет.

За да помогнат на книжния дом да премине по-леко през трудните зимни месеци, момичетата от Trouble Bakers предлагат благотворителна продажба на традиционното си коледно изкушение – тайната коледна кутия с книжни сладкиши. Кутията съдържа между 3 и 5 тематични сладки по рецепти от любими коледни истории, а цената ѝ е 10 лева. Събраните приходи от продажбите ще бъдат предоставени като дарение на НЧ „Читалище.то“.

Всеки месец избираме различна кауза за Смълчания читателски клуб и парите от буркана за дарения (всеки слага сума по избор в него) отиват за нея. Подпомагали сме както проекти и инициативи, така и лични каузи. През декември няма да има клуб, но това не значи, че няма да помагаме – решихме да е чрез нещо с аромат и вкус на Коледа, тайната ни кутия с книжни сладкиши. Защото книжните сърца са големи сърца (но и големи лакомници)! “ – разказва Деси за декемврийската инициатива на читателското общество.

Можете да поръчате вашата кутия с имейл до trouble.bakers@gmail.com или на лично съобщение до фейсбук страницата на Trouble Bakers. Поръчките за благотворителни коледни кутии важат само за датите 12 и 13 декември (събота и неделя) с лично предаване в района на жк. Лозенец (София).

[ + ]