fb
Книги и киноНовини

Упи Голдбърг влиза в сериала „Момчетата на Ананси“ от Нийл Геймън

3 мин.

Носителката на Оскар Упи Голдбърг се присъединява към звездния екип в серийната адаптация на Amazon Studios по романа „Момчетата на Ананси“ от Нийл Геймън (изд. „Бард“), съобщи The Hollywood Reporter.

Сериалът се снима в Шотландия и ще дебютира в стрийминг платформата на Amazon Prime Video. Хаким Кае-Казим, Еманюъл Игодаро, Сесилия Ноубъл, Аяна Уитър-Джонсън и Дон Жиле също са включени в ролите.

Голдбърг ще е в ролята на Жената птица, бог на птиците и един от основните антагонисти на историята. Тя и другите нови актьори ще играят богове, които съставляват Света ото миналот – място, където животните са богове, които все още се разхождат и е пълно с красота, магия и опасности.

Кае-Казим ще играе Тигър, опасен враг на Ананси и неговата кръвна линия. Игодаро играе Лъв, който е горд и благороден, и няма време за Ананси. Ноубъл играе Слон. Уитър-Джонсън играе Паяк. Жиле ще играе Маймуна, който се ужасява от Ананси.

„Фен съм на тази книга от много дълго време и когато Нийл Геймън ми каза, че ще бъде представена на екрана, направих всичко възможно, за да бъда част от екипа, за да помогна на хората да разберат за Ананси и цялата му магия“, каза Голдбърг.

„Още преди десетилетия, когато замислих „Момчетата на Ананси“, си представях Упи Голдбърг като Жената птица. Не успях да се срещна с нея до 2018 г., когато тя ме интервюира с част от екипа на Good Omens на New York Comic Con. В този момент тя спомена, че „Момчетата на Ананси“ е една от любимите ѝ книги. Понякога нещата са неизбежни, а ние сме невероятни късметлии. Тя ще бъде страхотна“, коментира Геймън.

В ролята на Чарли Нанси влиза Малачи Кърби – млад мъж, който е свикнал да се срамува от своя отчужден баща (Делрой Линдо). Но когато баща му умира, Чарли открива, че той е Ананси: бог на историите. И научава, че има брат Паяк (също изигран от Кърби), който е решен да направи живота на Чарли много по-интересен, но и много по-опасен.

В актьорския състав участват още Амара-Дже Ст. Обин, Грейс Саиф, Джейсън Уоткинс, Фиона Шоу, К.К.Х. Паундър, Ел Скот Колдуел, Джой Ричардсън и Лашел Карл.

Геймън, сър Лени Хенри, Дъглас Макинън, Ханел М. Кълпепър, Хилари Беван Джоунс от Endor Productions и Ричард Фий от RED Production Company са изпълнителни продуценти на сериала. Кълпепър режисира и първия епизод.

Нийл Геймън е любимец на екипа на „Аз чета“ и при нас можете да прочетете ревю за почти всяка негова книга, издавана на български – „Од и ледените великани“„Скандинавска митология“„Внимание, психоспусък!“„М като Магия“„За щастие, млякото“„Океан в края на пътя“„Дим и огледала“„МеждуСвят“„Никога, никъде, никой“„Книга за гробището“„Момчетата на Ананси“„Коралайн“ и „Добри поличби“.