fb
Ревюта

Заключителна драма във „Възпламени ме“

2 мин.
Vazplameni me - Tahere Mafi

vazplamenime-tahere mafi„И двамата сме кавички, обърнати една към друга, съединени като парчета от пъзел, вкопчени една в друга в края на изречение от романа на живот, който не сме избирали.

Мисля, че е крайно време да избягаме.“

„Възпламени ме“ (изд. „Егмонт България“) е последната част от поредицата „Разбий ме“ на Тахере Мафи и като такава отговаря на всяка чуденка, родила се в главата на читателя по време на предишните два романа. „Възпламени ме“ е книгата, в който всяка истина излиза наяве, всеки герой е откровен до болка, а светът гние в отчаяние. Книгата, която започва с края на света и завършва с ново начало.

Макар първата част „Разбий ме” да гъделичка любопитството, след края й остават много въпроси, на които е отговорено по интересен начин в „Разнищи ме”. Трябва да призная, че именно втората част ме впечатли най-силно, заради силните неочаквани обрати. Ако сте прочели предишните книги и се чудите какъв любовен избор ще направи героинята или какво още ще й позволи дарбата й, то в третата част ще научите всички вълнуващи подробности.

Ако също така сте забелязали склонността на Джулиет да се самосъжалява и да драматизира, то „Възпламени ме“ е книгата, в която ще усетите тази нейна особеност в пълна сила. След това обаче слабостта й ще бъде тотално разбита и най-сетне ще се запознаете с истинската мощ на героинята. Момент, който читателят отдавна очаква.

Всъщност „Възпламени ме“ е книгата, в която всичко, което сте предвиждали или предчувствали по време на предишните две, се случва. Поне за мен нямаше изненади, а единствено дългоочаквани събития. За разлика от втората част, която тотално обърна света на поредицата, то тук усещането, че всичко предстои и просто трябва да го видиш написано, не ме напусна от началото до края на романа. Затова смятам, че той е за верните фенове на поредицата, които нямат търпение да разберат как ще завърши приключението.

Трейлър на книгата можете да гледате тук:

[ + ]