fb
БългарияНовини

Вдъхновена от книга изложба разкрива “Необикновеното в обикновените неща”

1 мин.

Pokana fotoizlojbaИзложба с най-добрите 20 фотографии от конкурса “Необикновеното в обикновените неща в моя град” ще бъде открита на 28 април, в НДК – 3 етаж (фоайе изток) от 18:30 ч. Фотоконкурсът бе вдъхновен от книгата „Музеят на необикновените неща” от Алис Хофман и бе организиран от издателска къща “Кръгозор” и НДК.

По време на откриването на изложбата ще бъдат обявен още и големият победител в конкурса, който ще спечели четиридневна екскурзия до Будапеща, осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”, ваучер на стойност 200 лв. за фототехника и услуги, осигурен от „ФотоПавилион”, интервю в сп. „ФОТОмания” и представяне на Фейсбук страницата „People of Sofia”.

Подборът на снимките е направен от фотографите Вера Гоцева (главен редактор на сп. „ФОТОмания”), Вихрен Георгиев (създател на „People of Sofia”) и Емануил Трейман (председател на фондация „Трейман”, главен координатор на „Месец на фотографията” и организатор на „Фотоваканция”). Всички те ще бъдат и гости в три поредни седмици в рубриката “Как четеш” на “Аз чета”.

Всички, които нямат възможност да присъстват на откриването на изложбата, но пък са любопитни да видят заснетите “необикновени” неща в градовете на България, могат да посетят изложбата до 12 май 2015 г.

„Аз чета“ е медиен партньор на фотоконкурса и изложбата заедно с „People of Sofia”, сп. „ФОТОмания”, Actualno.com, Sofialive.bg, Momichetataotgrada.com и Stand.bg.