fb
НовиниПо света

Virgin Books издава историята на гиганта на споделената икономика Airbnb

1 мин.

61twzgpvywlVirgin Books придоби правата за „The Airbnb Story“, първата книга, която ще опише цялата история на оценената на над $25 млрд. компания Airbnb, съобщава The Bookseller. Изданието, посветено на един от лидерите на т.нар. споделена икономика в областта на краткосрочното отдаване на жилища под наем, ще бъде публикувано през пролетта на 2017 г.

Автор на книгата ще бъде Лий Галахър, зам.-управляващ редактор на сп. Fortune, който ще разкаже как трима фалирали младежи преобърнаха хотелиерската индустрия, направиха милиарди и едновременно с това – много врагове.

“Приказката за създаването на Airbnb, цветните първи дни на компанията и метеоритния й ръст е изпълнена с уроци за амбициозните предприемачи. Но значимостта й преминава далеко отвъд лудостта и смелостта на този бизнес успех – тя е посветена и на общностните, културни и демографски сили, които създават уникалните условия за развитието на Airbnb“, споделя Галахър.

Бъдещето пред компанията обаче не изглежда никак приказно, след като в петък в американския щат Ню Йорк бе гласуван закон, който налага тежки глоби при нарушаване на забраната за краткосрочно наемане на цели апартаменти. Така Airbnb се изправят със сходни проблеми с лидера при отдаването на автомобили между потребители Uber, срещайки новопоявяващи се регулации на много от пазарите, на които оперират.

Вижте още за историята на Airbnb от Брайън Чески, един от създателите и изпълнителен директор на компанията.

https://www.youtube.com/watch?v=1bAT44QPPHw