fb
БългарияНовини

#ВкъщиСъмИЧета с гост Димитър Калбуров в Световния ден на книгата

2 мин.

„Поезията трябва да те върне в спомените или да те прати някъде, където би искал да бъдеш“, каза Димитър Калбуров по време на виртуалното си гостуване на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Световния ден на книгата и авторското право. Писателят беше и специалният гост в петото издание от кампанията #ВкъщиСъмИЧета на „Аз чета”.

Калбуров е сред любимите автори и участници във формата „Пощенска кутия за приказки”, автор на четири книги, а срещите с публиката винаги го зареждат с положителни емоции и творческа енергия. Писателят сподели, че вече работи по нов проект, но засега ще го запази в тайна.

Неговата философия за успеха е изградена върху обикновените разкази за простичките неща от живота.

„Дори и най-малките неща могат да ме вдъхновят, случвало ми се е прибирайки се да видя някоя ситуация, която да ми даде идея за нов разказ. Писателите сме просто събирачи на такива истории. Виждаш нещо и разбираш, че може да го превърнеш в текст”, допълни Калбуров.

През последните месеци авторът се е отдал на работа и е натрупал доста книги за прочитане. Следващото заглавие, в което предстои да се потопи, е „Дюн” на Франк Хърбърт. Обича да чете фантастика, а сред фаворитите му като писатели са Дъглас Адамс и Айзък Азимов.

Любимата му книга е „1984” от Джордж Оруел. Ако пък един ден има късмета да излезе на среща с писател – това със сигурност ще бъде Стивън Кинг.

Видеото към целия разговор може да гледате тук: