fb
БългарияНовиниСпециалниЧети с мен

Включи се в литературно-градско предизвикателство тази събота на „Чети с мен“

2 мин.

Датата 6 юни 2015 в София обещава да бъде много литературна с книжни струпвания на читатели от всяка възраст покрай „Градската градина“ и второто издание на „Чети с мен„. Предизвикателството всички да разкрием своята книжна любов е отворено, а за да го направим още по-интересно и забавно от „Аз чета“ ще провокираме запалените читатели и не по-малко ентусиазираните столичани да се включат в градската игра „Чети с мен“ в литературна София.

AzCheta_SfDisha2011_2По-верните читатели на сайта вероятно си спомнят за градското ни приключине покрай фестивала „София диша“, където задно с повече от 30 души се губихме в „Литературна София“. Тази година за „Чети с мен“ играта ще има своето ново издание с още вълнуващи литературни точки из столицата, нови задачи и любопитни информации за по-книжната страна на града.

Броят на местата за участници е ограничен, като предварително всеки желаещ да се включи трябва да изпрати трите си имена, възраст и телефон за контакт на имейл адрес pavlina@azcheta.com до 15:00 ч. в петък, 5 юни. Ако останат свободни места, участници ще могат да се записват и на място по време на „Чети с мен“ сутринта на 6 юни до 11:30 ч на обяд. Записването на място ще бъде анонсирано на сцената, а най-добре е да питате усмихнатите доброволци на кампанията, които да ви насочат към пункта за записване.

DSC_0059Отборите ще се формират на място преди започване на играта на случаен принцип, ако някой от заявилите участие обаче има желание да бъде с друг човек в един отбор (той също трябва да се е записал на посечения имейл) трябва предварително да опомене това в своя имейл, в противен случай участието им заедно остава в ръцете на случайността.

Правилата на играта на кратко:

Стартираме в 12.30 ч пред читАлнЯта, бъдещата публична читалня и нова инфо точка на София. Времетраенето на играта е 3 часа или точно 180 минути. В деня на играта участниците ще бъдат разпределени на 6 отбора по максимум 6 души. След това на всеки отбор ще бъдат раздадени маршрути с определени точки от града, където всеки отбор ще има различна задача, за изпълнението на която получава точки. Най-бързият отбор получава допълнителен брой точки за бързина.

Накрая броим точките и раздаваме награди.

NB! В играта може да участват и деца над 10 години (включително). Те трябва задължително да са с възрастен придружител, независимо дали самият той ще играе или не.