fb
Книги и киноСпециални

Втори сезон на „Разказът на прислужницата“ идва през април и ще изненада феновете на книгата [трейлър]

2 мин.

„Разказът на прислужницата“  хитовият сериал на Hulu по едноименния роман на Маргарет Атууд, открива втория си сезон на 25 април с два епизода, съобщава Entertainment Weekly. За разлика от първия сезон, който следваше дословно сюжета на книгата, предстоящият ще въвлече героите на Атууд в оригинален замисъл.

Новите тринайсет епизода ще се фокусират върху бременността на Фредова (в ролята отличената с награди „Еми“ и „Златен глобус“ Елизабет Мос), както и върху борбата на героинята да намери дъщеря си в кошмарния Гилеад. На снимачната площадка ще се завърнат още Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледел, Ан Дауд и Макс Мингела.

Дискусия на Асоциацията на телевизионните критици в САЩ и Канада (Television Critics Association), провела се на 14 януари, разкри още любопитни детайли. Стана ясно, че Мариса Томей ще бъде гостуваща звезда във втори епизод и ще влезе в образа на съпругата на Командир. Действието ще се развива в Колониите – ясен сигнал, че екранизацията все повече се отдалечава от първоизточника си.

Изпълнителният продуцент Брус Милър коментира:

Определено не смятам, че излизаме отвъд историята на Маргарет Атууд. По същество тя е майка на сериала. В новия сезон ставаме свидетели на много ужаси, жестокост и страх, но и особен сюрреализъм. Имам чувството, че Джун всеки момент може да се обърне към камерата и да възкликне: „Какво, по дяво…“.

Елизабет Мос, която е и копродуцентка на сериала, споделя, че вторият сезон е „изцяло посветен на майчинството“. Тя допълва:

Прекрасно е да имаш бебе, но Фредова живее в свят, в който това може да не е най-добрата идея. Героинята ми израства с всеки следващ епизод.

Ето го и дългоочаквания първи трейлър на новия сезон:

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE