fb
10, които...Специални

10 (+5) страхотни двойки от young adult романите

8 мин.

Представяме ви десет създадени-един-за-друг тийн двойки от янг адълт романите, които ни карат да вярваме в истинската любов, която не се подчинява на обстоятелствата.

Vinata v nashite zvezdi1. Хейзъл и Огъстъс, “Вината в нашите звезди
Депресираната Хейзъл среща чаровния, самоуверен и саркастичен Огъстъс по време на сбирка за взаимопомощ на деца болни от рак. “— Дявол да го вземе — изрече тихо Огъстъс. — Май не си като другите.” са първите думи на Гас към Хейзъл. Връзката между тях е възможна, защото и двамата знаят какво е да си безнадеждно болен, но в същото време страстно да копнееш за живота; да имаш твърде малко време и да си принуден да го изживееш максимално пълноценно.

2. Бела и Едуард, “Здрач
Когато Едуард вижда Бела за първи път и усеща аромата й у него се възражда жаждата за човешка кръв. По-късно спасява живота й. И останалото е…история. Пречките за връзката им са доста: вампири, които искат да убият Бела; отказът на Едуард да я направи безсмъртна; чувствата на Бела към върколака Джейкъб; плодът (полувампир-получовек), който почти я убива. Любовта на магнетичната двойка от поредицата “Здрач” е мрачна, страстна, всепоглъщаща и разрушителна, но оцелява във вечността.

igrite na glada3. Катнис и Пийта, “Игрите на глада”
Пийта, син на пекар, хвърля на Катнис изгорял хляб, с който тя да нахрани семейството си. Това е първият момент, когато двамата се виждат, но те реално не се познават, докато не са изправени един срещу друг в Игрите на глада. Когато Пийта е ранен и на прага на смъртта, Катнис го целува за първи път, защото знае, че така ще принуди спонсорите да им изпратя храна и лекарства. Това е нейният начин да му върне услугата. Пийта е добросърдечен, спокоен, уравновесен, с чувствителност, която балансира ръбатостта на Катнис. Тя се нуждае от неговата любов, но й отнема повече време, за да го разбере.

4. Трис и Фор, “Дивергенти
В първата част на трилогията Фор тренира Трис, което прави връзката между тях забранена. Но по-важен фактор за отричане на чувствата помежду им е фактът, че близостта плаши Трис. Въпреки независимия й характер, въпреки яростта й, Трис е неудържимо привлечена от Фор. Той я подкрепя и защитава, без да я омаловажава.

академия за вампири5. Роуз и Дмитрий, “Академия за вампири
След две години бягство и укриване Роуз и най-добрата й приятелка Лиса са заловени от легендарния пазител Дмитрий и са върнати в академията. Роуз трябва да продължи обучението си. Първоначално тя отхвърля възможността за романтична връзка с Дмитрий, но наелектрезирващите тренировки и най-вече ревността я карат да преосмисли гледната си точка.

6. Лена и Алекс, “Делириум
Лена среща Алекс в деня, в който се опредя с кого ще бъде свързана до края на живота си. След няколко дни, изпадна в беда, Лена търси убежище при Алекс. Двамат живеят в едно тоталитарно общество, където самата идея за любов е отречена. Всъщност, любовта е класифицирана като болест, за която е намерен сигурен лек. Благодарение на Алекс, Лена отхвърля оковите на обществото и се превръща в борец за свобода.

Prelestni sazdania - Kami Garsia7. Лена и Итън, “Прелестни създания”
Лена – новото момиче в училище, се появява в клас и Итън разбира, че тя е тази, за която е мечтал и сънувал седмици наред. С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя признава пред Итън, че е вещица и че скоро силите на Светлината и Мрака ще влязат в схватка, за да я привлекат страната на доброто или на злото. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се много преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

8. Клеъри и Джейс, “Реликвите на смъртните
Клeъри вижда Джейс, когато той убива демон в нощен клуб в Ню Йорк. Джейс е студен и супер секси. Пречки в техните отношения: 1) в един момент смятат, че са брат и сестра и 2) класически любовен триъгълник, в който се забъркват. След много препятствия и обрати любовта побеждава.

after9. Теса и Хардин, “After
Теса е добро момиче със сладък и надежден приятел. Тя има цел и амбиция. Но среща Хардин – с разрошена кестенява коса, самонадеян британски акцент, татуировки и пиърсинг на устните. Той е пълна противоположност на всичко, което Теса познава, и естествено е напълно неустоим.

10. Ана и Етиен, “Целувка за Ана”
“Целувка за Ана” е история за приятелство, което прераства в нещо повече. Етиен и Ана се срещат в Париж. Той й разкрива истинската същност на града и се превръща в най-добрия й приятел. Но колкото повече приятелството им ги сплотява, толкова по-несигурни стават те и по-трудно се борят с привличането помежду си. Истината е, че и двамата вече са заети, но могат ли да се съпротивляват на чувствата си?

И пет бонус двойки, защото просто не можахме да спрем само с 10!

Syzdadena ot dim i kost Leyni Taylor11. Кару и Акива, “Създадена от дим и кост
Кару е необикновена тийнейджърка със синя коса. Тя няма родители и роднини, но има странни занимания… Акива е серафим. Той е добър войник, който не задава въпроси. Докато не среща Кару и вече не може да спре преди да разбере коя или какво е тя. Резултатът е кръв и звездна светлина, разкрити тайни и невъзможна любов, истина, която е дълбоко скрита в изпълненото с насилие минало.

12. Америка и Максън, “Изборът
Когато за първи път Америка вижда Максън по телевизията, той й се струва скучен и дистанциран. Тя не може да си представи, че някой може да се влюби в него. След като се запознават двамата сключват сделка: Америка ще му помогне да си намери съпруга. Но постепенно момичето започва да осъзна, че Максън е съвсем различен от представите й. Започва да чувства привличане и ревност, съмнение и страх; започва да мечтае за друго бъдеще.

Lubov pod gibelna zvezda13. Хелън и Лукас, “Любов под гибелна звезда”
Хелън е необикновено момиче, което се старае да се слее с обикновения свят, в който живее. Тя е божествено красива полубогиня и притежава свръхестетвени сили. Лукас също е потомък на богове, но любовта му към Хелън е обречена. Водени от чувства си двамата трябва да се опълчат на боговете, да развалят прокобата и да прекъснат безкрайния цикъл от повтарящите се предопределени събития. (Няма как да не сте се досетите, че Лукас и Хелън са преродените Парис и Елена) ;)

14. Джун и Дей, “Легендата”
Дей е считан за опасен престъпник и за главата му е обявена награда. Никой не знае на какво е способен и как точно изглежда. Смелостта му го превръща в герой и легенда. Джун е добро момиче с предопределено бъдеще и обещаващи перспективи. Двамата нямат нищо общо, но пътищата им се пресичат. Дей е решен да докаже невинността си и да спаси семейството, а Джун е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на брат си. И двамата дори не подозират, че ще разкрият зловещи тайни, които ще застрашат живота им, но и ще ги тласнат един към друг.

Топли тела - Айзък Мериън15. Джули и Р, “Топли тела”
Р е зомби – без име, без спомени и без пулс. Той обича да се вози на ескалатор, да слуша Синатра и да мечтае. Той е по-различен от себеподобните си. Р среща Джули, която за него е толкова различна; тя е топла, светла и съвсем жива. Без да разбира защо, Р я спаси вместо да я изяде и така започва една напрегната, но странно нежна връзка.

[ + ]