fb
От издателствата

Александър Секулов представя „Колекционер на любовни изречения“ в София

2 мин.

Десет години след първото публикуване на изящния роман „Колекционер на любовни изречения“ издателска къща „Хермес“ и Александър Секулов ще представят новото му издание. Събитието, на което „Аз чета“ е медиен партньор, ще се състои в книжен център „Гринуич“ на 7 декември (четвъртък) от 18:30 ч.

Луксозният том с твърди корици би могъл да се превърне в коледен подарък за ценителите на истински добрата съвременна българска литература. Секулов е всепризнат майстор на словото и „Колекционер на любовни изречения“ е достоен пример за това.

Александър Секулов (снимка: „Хермес“)

Романът разказва историята на бивша циркова актриса, която издирва колекция от истории за мъжа, с когото е била 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Цената, която плаща, е висока – остатъка от дните си. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани земи, но събира всички 28 истории за високия прегърбен вълшебник с оранжева риза и щастливо-отчаян поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, пчелен восък и сребро… И ги чете неизменно с ментово листо под езика.

За книгата авторката ни Дани Димчева написа още през 2012 г.:

[…] романът сякаш е самото изящество. В него нищо не е спестено, нито безкрайните импресии на пътуването, оживели из старите географски карти, нито малките прозорчета, които безстрашно надникват в теб и зоват цялата сетивност и авантюризъм, на които си способен… „Колекционер на любовни изречения“ определено е в спор с времето, мястото и въобще всеки традиционен ъгъл, от който сме свикнали да съзерцаваме любовта. А и не само.

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Гравьор на сънища“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ (носител на награда „Пловдив“ и награда „Перото“).

Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда „Аскеер“ за пиесата „Няма ток за електрическия стол“.