fb
БлогБлоговеСпециални

„BookMark представя…“ – vol. 8 даде ценни идеи за коледни подаръци за малки и големи

4 мин.

Коледа наближава и някак неусетно коледният дух завладя и осмото издание на „BookMark представя…“ , което се проведе на 9 ноември в София.

„BookMark представя…“ е събитието за книжни блогъри и влогъри на дигитална агенция BookMark, на което се представят някои от най-новите и интересни книги на българския пазар. На 9 ноември вниманието беше насочено към две книги за възрастни и две книги за деца, всяка една от които би била прекрасен подарък за Коледа, а две от тях дори са свързани с този прекрасен празник.

Теди Рафаилова, по-известна като създателят на блога The Bilingual Reader и Instagram профила @the_bilingual_reader, представи една страхотна детска книга – „Кой вдига врява?“. Автор на книгата е Пола Шер, невероятните илюстрации са дело на Стан Мак, а преводът на български е на талантливата Радостина Николова, която познаваме като създател на вълнуващата поредица за „Приключенията на мотовете“.  

Ако някога сте гледали филма „Топло“, няма как да не си спомните за него, докато разгръщате страниците на тази книжка, която по забавен и достъпен за децата начин представя трудностите на междусъседското общуване. Книгата ще се появи до 2 седмици в книжарниците, а вече може да бъде поръчана на промоционална цена от сайта на издателство „Мармот“. 

Най-новото попълнение в екипа на „Аз чета“ – Мариана Конова пък директно пренесе всички присъстващи в коледната нощ като им разказа за вълшебната книга на Холи Хоби „За Коледа ще си бъда у дома“ на издателство „Дъбови листа“. 

Книгата разказва историята на прасенцето Туут, което се опитва в дните преди празника да се прибере от Единбург, Шотландия в своя дом в Уудкок Покет, недалеч от Бостън. В крайна сметка, с малко помощ от един непознат мъж с шейна,  Туут успява. Според Мариана, тази книга може и трябва да бъде препрочитана всяка Коледа, защото носи в себе си истинската магия на празника. Илюстрациите и текстът са дело на американската писателка Холи Хоби, а преводът на български е на радиоводещата Елена Розберг. Може да поръчате книгата тук с 10% отстъпка с код azcheta.

Алекс от YouTube книжния влог „Четат ли двама“ пък представи сборника  „Истории от 90-те“ на издателство ICU. Книгата е на пазара от началото на месеца, а точно на 10 ноември се състоя премиерата й в София.

Според Алекс, историите в този сборник са написани по такъв начин, че читателите могат истински „да усетят“ какво са преживели и почувствали авторите в бурните и емоционални години след началото на прехода. В книгата има и спомени за еуфорията около Световното първенство по футбол през 1994 година, но и спомени за Виденовата зима и всички останали трудности, които тези години донесоха със себе си. Може да поръчате книгата тук с 10% отстъпка с код azcheta.

Един от основните двигатели на BookMark Милена Ташева пък разказа на всички за новия седми роман на Радостина А. Ангелова Утре“ (изд. „Софтпрес“) и призна, че това е книга, която може да те държи до късно буден и дори сравни усещането, което тя дава на читателя, с усещането, което носи със себе си „Виенски апартамент“. Всъщност Радостина Ангелова е автор само на част от текста на романа, а останалата част е дело на талантливия й син – Александър Станков.

Радостина А. Ангелова описва живота на Албена – жена в края на четиридесетте, която успешно ръководи бизнеса с кафенета, а Александър разказва за предизвикателствата, пред които се изправя 16-годишният син на Албена –  Тома. В „Утре” има усмивки, топлина и любов и дванайсет ароматни описания на различни кафе напитки, които оставят дълъг послевкус в мислите и зареждат с енергия за утрешния ден. Книгата вече е на пазара, може да поръчате книгата тук с 10% отстъпка с код azcheta.

„BookMark представя…“ е специален формат, създаден специално за професионалните читатели – книжни блогъри, критици, журналисти, за да им помогне се ориентират в морето от нови книги, които влизат в книжарниците всяка седмица.

Ето и още снимки от събитието:

Снимки:  Невена Рикова

[ + ]