fb
Ревюта

Няма смисъл „Да имитираш съвършенство“!

2 мин.

Лекси живее с майка си – масажистка със склонност към телевизионни игри и неудачници. Бащата наркоман ги е изоставил, когато момичето е било на четири, и от него няма ни вест, ни кост. Поне това е версията, която се тиражира в семейството от години. Лекси е влюбена в златното момче на гимназията Бен, заради когото отчаяно се старае да изгради съвършен имидж на самоуверена млада жена.

Забърквайки шеметното начало, Ребека Филипс повежда читателите на едно пътуване през трудностите на порастването, пред които всеки рано или късно се изправя. Лекси ще трябва да реши дали си струва да загърби приятеля си от детинство Нолан, за да бъде поредното звездно гадже на принц Бен. Много усилия ще й коства и справянето с новината, че баща й не е мъртъв – той има семейство и е поел бизнеса на баща си. Наистина ли я е зарязал и защо? Тези въпроси ще тормозят съзнанието й, а изпращането на мейл в търсене на истината ще се окаже едно от най-големите предизвикателства. Както и осъзнаването, че вече не е малкото момиче на мама и трябва да взема сама своите решения.

Лекси Шоу въплъщава типичната тийнейджърка: неуверена, търсеща себе си, отчаяно вкопчена в желанието да впечатли недостижимия принц на гимназията. Перфектният образ, граден методично ден след ден – подходящите дрехи, премерените думи, очакваното държание – я поставя в ролята на въжеиграч, изправен пред най-сложния номер в кариерата си. Докато я следва, читателят ще се замисли дали изобщо съществуват съвършени образи и има ли смисъл човек да се стреми към подобен пиедестал.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.