fb
Е-книги

Дан Браун и Маргарет Атууд начело по електронни продажби в Amazon за 2017 г.

2 мин.

В края на годината всички сме преситени от класации, но мислим да не ви спестим още една, подготвена от The Digital Reader. Става въпрос за любопитни факти около празничните продажби на Amazon.

1. Най-четената на „Киндъл“ книга в Amazon First Reads за 2017 г. е Beneath A Scarlet Sky от Марк Съливан. Amazon First Reads е програма, даваща възможност на потребителите всеки месец да теглят безплатно или на намалена цена една от шестте книги, избрани от редакторския екип на сайта.

2. Най-продаваната и най-слушана аудиокнига за 2017 г. е The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life от Марк Месън, озвучена от Роджър Уейн.

3. Най-слушаната художествена аудиокнига за 2017 г. е „Хари Потър и Философският камък“ от Дж. К. Роулинг, озвучена от Джим Дейл.

4. Най-коментираната аудиокнига за 2017 г. е Born a Crime от телевизионния водещ и комик Тревър Ноа, озвучена от автора.

5. Най-четената и подарявана електронна книга за „Киндъл“ в САЩ през настоящия празничен сезон е „Произход“ от Дан Браун.

6. Книгата, определена от Amazon като „невъзможна за оставяне“ за празниците, тази година е Year One: Chronicles of the One от Нора Робъртс.

7. Най-желаните книга в САЩ за 2017 г. са: The Subtle Art of Not Giving a F*ck от Марк Съливан, Hillbilly Elegy от Дж. Д. Ванс, „Разказът на прислужницата“ от Маргарет Атууд, „Астрофизика за заети хора“ от Нийл Деграс Тайсън и „Sapiens. Кратка история на човечеството“ от Ювал Харари.
„Разказът на прислужницата“ на Атууд е и най-заеманата книга в цял свят от Prime Reading – програма на Amazon за свободен достъп до избрани произведения.

8. Най-продаваната нехудожествена книга по време на традиционния „киберпонеделник“ тази година е Instant Pot Electric Pressure Cooker Cookbook (независимо публикувана чрез Kindle Direct Publishing) на Лоръл Рандалф.

Ето и няколко любопитни факта от книжарниците на Amazon:

1. Най-продаваното устройство в 13-те книжарници на Amazon e The Echo Dot, а най-продаваният модел „Киндъл“ – Kindle Paperwhite.

2. Най-продаваната нехудожествена книга е Obama: An Intimate Portrait от Пит Суза. Най-купуваната художествена – „Произход“ от Дан Браун. При детските фаворит е част 12 на „Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини. Първо място по продажби в раздел „Поезия“ заема the sun and her flowers от Рупи Каур.

3. Един от седем купувачи е дарил детска книга на местна благотворителна организация в подкрепа на децата в нужда. Най-често даряваното заглавие е Are You My Mother от П. Д. Ийстман.