fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Парадокс“ (Б10)

3 мин.

Advertorial

Пролетният базар на книгата 2019 обещава да предложи не само огромно количество заглавия, които ще се борят за вниманието на посетителите, а и много други изненади.

Принос за разнообразието на книжния форум в столицата и тази година ще има издателство „Парадокс“. Техният щанд е Б10 и ще го намерите на полуетаж „Запад“ в НДК от 28 май до 2 юни.

Най-новите книги на издателството ще можете да вземете с 20% отстъпка. В допълнение добре познатата промоция от минали издания на книжните изложения „3 книги за 20 лв.“ ще бъде активна и ще обхване над 50 от най-силните заглавия на „Парадокс“.

Сред актуалните заглавия на първа линия на щанд Б10 е „Депеш Мод“ от Сергий Жадан – култов роман за поколението от 90-те години на ХХ век. Още една книга от същия автор, която ще пристигне в НДК директно от печатницата, е „Химн на демократичната младеж“. На щанда ще ви очаква и „Черно-бял роман“ от финалистката за международна литературна награда „Ман Букър“  Марион Пошман. Там ще намерите още „Дръж здраво венеца си“ – романа, с който френският писател Яник Енел спечели първата награда „Гонкур“ в България“; „Цинковите момчета“ от Светлана Алексиевич, носителка на Нобелова награда за литература за 2015 г.; „Хотел “Авион“ от Иржи Кратохвил и много други.

Две от най-новите заглавия с логото на „Парадокс“ обаче ще заемат специално място на тазгодишния щанд на Пролетния базар на книгата – „Дискотека „Гогол“ от Пааво Мацин и „В сянката на Петльов връх“ от Освалдс Зебрис. Специалният им статус се дължи на Наградата за литература на Европейския съюз, с която са отличени. А най-хубавото е, че техните автори пристигат в България, за да ги представят.

Изненадите не свършват дотук!

Издателство „Парадокс“ с подкрепата на програма „Творческа Европа“ ще събере на едно място четирима носители на Европейската награда за литература.

На 29 май от 18:30 ч. в  Литературен клуб „Перото“ Калин Терзийски (носител на наградата през 2011 г.) ще разговаря с Пааво Мацин за пресечната точка на историите. Има ли кой да ви обича в дискотека „Гогол“? Отговора ще потърсим заедно с модератора на дискусията Гриша Атанасов.

На 30 май отново от 18:30 ч. в Литературен клуб „Перото“ Ина Вълчанова (носителка на наградата през 2017 г.) среща Освалдс Зебрис в диалог за човечността и идентичността. В сянката на Петльов връх ли е остров Крах? Модератор на дискусията е журналистът Георги Ангелов.

Не пропускайте специалните събития, на които можете да вземете автограф, както и небрежното отбиване до щанда на издателство „Парадокс“ – очакват ви книги, които си заслужава да намерят място в домашната ви библиотека.