fb
НовиниПо света

Джон Грийн изадава първата си нехудожествена книга през 2021 година

3 мин.
The Anthropocene Reviewed, Джон Грийн

Авторът на янг адълт бестселъри Джон Грийн продаде колекция есета за възрастни на издателство Dutton, научаваме от Publishers Weekly. Книгата The Anthropocene Reviewed, планирана за май 2021 г., е адаптация на едноименния подкаст на Грийн и е първото му нехудожествено произведение. 

Според издателството в колекцията Грийн прави преглед на различни епохи на планетата, и споделя мнението си по теми, вариращи от менюто за закуска на Taco Bell до холерата.

Есетата, които могат да бъдат чути в подкаста на Джон Грийн всеки четвъртък, са неговата основна писателска дейност след книгата Костенурки до безкрая” (изд. “Егмонт – България”).

„Харесва ми форматът и е достатъчно работа на месец, за да ме държи много зает, без да се стресирам“, каза Грийн пред IndyStar през 2018 г. „Аз съм доста бавен писател, така че тези есета ми отнемат немалко време. Наслаждавам им се, така че засега се фокусирам най-вече върху това.“.

Dutton описва книгата като адаптация и разширяване на подкаста, с включени нови есета, които придружават по-ранни любими текстове.

В изявление по повод обявяването на книгата The Anthropocene Reviewed, Грийн сравнява есетата си с рецензии за книги, публикувани в Booklist Publications , преди да се превърне в един от най-продаваните автори на младежки романи.

„Форматът все още ме очарова“, казва Грийн. „Докато преработвах и разширявах есетата за The Anthropocene Reviewed, започнах да гледам на тези рецензии като опит да очертая противоречията на човешкия живот, така както го изживявам – как можем да бъдем толкова състрадателни и толкова жестоки, толкова упорити и толкова бързо да се отчайваме, и как съзнанието е едновременно покварено в своята безсмисленост и дълбоко свято в своето значение“.

Снимка на публикацията: WNYC Studio

Прочетете още:

Джон Грийн: Когато пиша, се обръщам към себе си като тийнейджър

Джон Грийн напуска социалните мрежи през 2019 г.

Джон Грийн за обсесивните мисли, успеха и костенурките

Да срещнеш Джон Грийн

Да получиш благодарности от идола си Джон Грийн в центъра на Ню Йорк

Джон Грийн на срещата в Давос: Време е да започнем да слушаме младите хора

Вдъхновяващи татуировки по книгите на Джон Грийн

Джон Грийн: Книгите трябва да са честни, без да са безнадеждни

Джон Грийн оставя следи с “Вината в нашите звезди”

„Уил Грейсън, Уил Грейсън“ – по-различният роман на Джон Грийн

Джон Грийн, благодаря ти от цялото си сърце!