fb
ПанаирътСтани герой в Подземната страна

Да бъдеш Катнис всеки ден

5 мин.

Мислите, че модата в любимата Ви поредица е твърде екстравагантна и никога няма да можете да се покажете така на улицата без да ви сбъркат с Лейди Гага?
Помислете пак.

Популярният сайт College Fashion разкрива как след разходка до най-близкия мол бихте могли да изглеждате и да се чувствате като в света на „Игрите на глада“ – без умирането по време на кърваво риалити шоу, разбира се (гимназията не се брои). В „Игрите на глада“ модата е оръжие – Цина сменя тоалетите на Катнис и Пийта в зависимост от това какъв ефект трябва да окажат върху публиката – от невинни влюбени, сполетяни от злочест жребий, през елегантни и развълнувани младоженци до опасни и бунтовни революционери. И всичко това – с малко плат и грим.

Едно от най-добрите неща в поредицата е, че създава различен ролеви модел за момичетата – Катнис не е слабата, нежна героиня, която чака могъщия герой или приказния принц да я спаси. Тя, общо взето, се спасява сама. В същото време открива цената на доверието, колко е важно да умееш да работиш в екип и че любовта и семейството са най-силната мотивация.

окръг 12 ежедневно облекло
Макар че вероятно скоро няма да ви се наложи да бракониерствате в горите или да бягате от миротворците, можете да използвате излъчването на Катнис, за да си вдъхнете самоувереност и да се справите с всяко предизвикателство. Нужни са Ви само сиви джинси, тъмнозелена блуза, риза и кожено яке или екстравагантна вълнена жилетка. Добавете малко бохо-бижута с лък и стрели, които са изключително важни за Катнис и медальон с катерица (или друг горски обитател).

жътвата ежедневно облекло
Жътвата изобщо не е най-любимия „празник“ за жителите на окръзите. Заради предаването на живо в Капитола обаче всички са принудени да носят най-хубавите си дрехи. Което в изтормозените от глад и бедност окръзи не е нищо чак толкова бляскаво. За да докарате външния вид на Катнис или Прим (можете да го използвате за работа или училище, защото е ненатрапчив и приятен), ви е необходима лека бяла или синя рокля със свободна кройка или комбинация от бяла риза и пола, удобни пантовки и плътен клин, ако е твърде студено. Въпреки че първата Жътва, на която ставаме свидетели в първата книга, е изключително тежък емоционален момент, ако решите да направите реверанс към нея в облеклото си, все пак можете да си позволите няколко забвани намигвания към героите – гривна или медальон със зодикалния знак на козирога ще се превърне в козата на Прим, а обеците с патенца – спомен за момента, в който Катнис взима решението да спаси сестра си и да стане трибут.

момичето, което гореше
Момичето, което гореше“ – благодарение на Цина публиката запомня Катнис по този начин и тя бързо се превръща в любимка на тълпите. А както добре знае всеки, чел книгите, ако искаш да оцелееш в игрите на глада, трябва публиката да те обожава. Нека си признаем истината, червеното е цветът, който кара всяка жена да се чувства наистина самоуверена, а това се отразява на цялостното излъчване. Добавете късо черно кожено яке, златист грим и лак за нокти и завършете комбинацията с висящи черни обеци и екстравагантен пръстен и voila! Всички погледи ще са насочени към вас.

тренировки
Тренировките са важна част от подготовката на трибутите, но и от съвременното ни ежедневие. Истината е, че колкото и да мразиш да се потиш във фитнеса, физическото натоварване е важно не само за външния ти вид, но и за здравето ти. И докато в окръг 12 няма как да избегнеш леката диета и може и да ти се налага да прескачаш огради и да тичаш за живота си, в нашия свят всичко зависи от нас самите. Една тайна, която много жени споделят, че им помага при тренировки – готините дрехи, които освен удобни са и красиви, могат да те мотивират. Добави закачливи обеци под формата на ябълки (спомняш си как Катнис получи неочаквано високата оценка на способностите си от гейммейкърите, нали?) и давай!

на арената
Облеклото на Катинис и Пийта на арената е изключително важно за оцеляването им. В ежедневието си можеш да заложиш на готини аксесори, който едновременно да ти напомнят за любимите ти моменти в книгата, така и да те мотивират да бъдеш самоуверена и да се бориш за това, което искаш.

И понеже никъде не споменахме нищо за прически, ето едно видео, което показва как да си направиш плитката, която се превръща в запазена марка на Катнис и „Игрите на глада“.

Не забравяйте, че на 14 декември (събота) от 17:00 ч в НДК по време на Панаира на книгата ще се проведе Балът на трибутите, едно незабравимо събитие, вдъхновено от трилогията на Сюзан Колинс. Пригответе свой костюм, повлиян от книгите или филмите, и елате да се забавляваме заедно, а за най-добрите ще има и награди.

Прочетете още за вдъхновението на холивудските дизайнери от „Игрите на глада“, откъде идват имената в поредицата и не на последно място ревютата на книгите:“Игрите на глада„, „Възпламеняване“ и „Сойка-присмехулка„, както и общото ревю за цялата трилогия.