fb
БългарияНовини

Фен срещи с Хари Потър и Пърси Джаксън на Алея на книгата в София

2 мин.

Тазгодишната софийска Алея на книгата освен срещи с книги ще стане сцена и на фен срещи за настоящи и бъдещи фенове на двама от най-обичаните съвременни литературни герои. Хари Потър и компания от поредицата на Дж. К. Роулинг ще бъдат в центъра на неповторима среща на 12-и септември 2017 г. от 18:00 до 19:00 часа.

Феновете ще могат да поговорят за любовта си към книгите за Хари, да премерят знания, като се включат във викторина, и да си спечелят магически награди. От издателство „Егмонт“ обещават да има по нещо както за най-заклетите фенове на „Хари Потър“, така и за новоприетите ученици в Хогуортс.

Лагерът на нечистокръвните също се пренася на Алеята на книгата. Това ще се случи на 13 септември 2017 г. от 18:00 до 19:00 часа, когато всички фенове ще могат да споделят любовта си към света на Пърси Джаксън, гръцките и римски полубогове, митични герои и чудовища. Организаторите от „Егмонт“ са приготвили куп изненади, а за най-верните фенове ще има легендарни награди.

Водещ на двете събития ще бъде Вал Стоева от фондация „Детски книги“.

Петото издание на „Алея на книгата“ в София, на която „Аз чета“ отново е медиен партньор, ще се проведе от 12 до 17 септември в пешеходната зона на бул. „Витошка“ (откъм бул. „Патриарх Евтимий“) от 10:00 до 20:00 ч. В 18 шатри ще се разположат над 50 български издателства, а както всяка година ще има Литературен кът със специална културна програма с премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.