fb
БългарияНовини

Фенове подаряват нова книга за Арсенал в регионални библиотеки

3 мин.

Първите копия от новата куиз книга „Арсенал Лондон Завинаги“ ще бъдат дарени на библиотеки в 11 областни града, съобщиха от управителния съвет на най-многобройния фен клуб на чуждестранен отбор в България. Издания ще бъдат подарени на регионалните библиотеки в София, Варна, Добрич, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Шумен, Плевен и Враца.

„Това е втора книга, която библиотеките ще получат от нас. Първата, която подарихме през миналата година, беше „Футболът, моят живот“ и се радва на голям читателски интерес. Колкото пъти съм потърсил копие в Столична библиотеката например, винаги е било заето от читатели. Затова решихме и „Арсенал Лондон Завинаги“ да бъде разпространена и по този начин. Целта е изданието да достигне до максимален брой хора. В клоновете в страната ще бъдат изпратени и останалите книги, в чието издаване имаме пръст“, каза за „Аз чета“ председателят на фен клуба на Арсенал – Георги Стоянов.

Куиз книгата „Арсенал Лондон Завинаги“ е най-новото заглавие от поредицата на издателство „Премиум Буукс“ за велики отбори, сред които „Байерн“, „Ливърпул“ и „Милан“. Автор на книгата е спортният журналист Станил Йотов, който е привърженик на отбора от северен Лондон и води читателя из едно увлекателно пътуване в историята на клуба. От първия дом „Мейнър Граунд“, през мраморните зали на „Хайбъри“, до най-красивия стадион в Англия – „Емиратс“. Всеки въпрос намира своя детайлен отговор и всички привърженици на английския футбол ще научат интересни факти от живота на най-големите звезди и мениджърите в историята на Арсенал. Читателите ще се запознаят детайлно и с живота на фен клуба най-многобройния фен клуб на чуждестранен отбор в България, благодарение на авторската секция посветена на дейността на организацията. В една от рубриките „Другите за нас“ е включен коментар на радио и телевизионния водещ Ники Кънчев.

„В Арсенал България намирам качества, които за съжаление липсват в родната футболна география – респект към противника и неговата история, уважение преди и след мачовете, битка на терена, джентълменство в живота и много добри сърца в помощ на хората в нужда.
Имаме още на какво да се учим в тези отношения. Но „Арсенал България” отдавна вървят по този път и задават тон за другите! Респект, за което! Винаги ще бъда до вас, момчета! Чест и почитания!“

Официалното представяне на „Арсенал Лондон Завинаги“ ще се състои на 8 октомври 2022 г. в тийн зоната на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора, и ще бъде по книжарниците след 18 октомври. За най-нетърпеливите предварителната поръчка с преференциална цена на доставка може да бъде направена до 10 октомври тук. Изпращането на книгите ще започне след 11 октомври.

От фен клуба напомнят, че всеки член ще получи книгата като част от подаръчния си пакет за настоящия сезон.

„Този футболен куиз от 330 въпроса съдържа всичко за „Арсенал“ – от създаването му в далечната 1886 г. до наши дни. В него ще намерите много история, много спомени – и добри, и лоши. Добре дошли в света на „Арсенал“. Станил Йотов

[ + ]