fb
Книги и киноСпециални

„Игра на тронове“ отново спечели „Еми“ за най-добър драматичен сериал

1 мин.

Сериалът „Игра на тронове“ спечели за четвърти и последен път наградата „Еми“ за най-добър драматичен телевизионен сериал, а на церемонията присъства и авторът на епичната сага „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин.

Embed from Getty Images

Престижните отличия бяха раздадени на бляскава церемония в Лос Анджелис, а и тази година сред пебедителите имаше сериали, вдъхновени или базирани на литературни произведения. „Игра на тронове“ изравни собствения си рекорд от 2012 година и спечели общо 12 награди – 10 в техническите категории, приза за най-добър драматичен сериал, а наградата за  най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал отиде при Питър Динклидж за ролята на Тирион Ланистър.

Изключително успешният сериал на HBO „Чернобил“, базиран частично на романа „Чернобилска молитва“ от Светлана Алексиевич (изд. „Парадокс“), спечели награди „Еми“ в три категории – за най-добър мини-сериал, за режисура на мини-сериал и за сценарий.

Сериалът „Историята на прислужницата“ по „Разказът на прислужницата“, бестселъра на канадската писателка Маргарет Атууд, спечели 2 награди – Брадли Уитфорд спечели награда за най-добър гостуващ актьор в драматичен сериал, а Чери Джоунс – за най-добра гостуваща актриса.

Джоди Комър спечели наградата за най-добра актриса в драматичен сериал за работата си в „Убивайки Ийв“. Сериалът беше създаден на основата на серията новели на Люк Дженингс „Codename Villanelle“ и въпреки че вторият сезон се отдалечи от книгите, се приема, че те „имат общо ДНК“.

Снимка: YouTube/Fox

[ + ]